Da li ste znali?

Besplatna drevna metoda lečenja za vreme spavanja: Rešava mnoge tegobe!

Terapija povišenim ležajem poznata je i kao IBT terapija (Inclined Bed Therapy)
Medicina
22:50h Autor:
Besplatna drevna metoda lečenja za vreme spavanja: Rešava mnoge tegobe!
Foto: Profimedia

Ova jednostavna, besplatna, a vrlo efikasna metoda lečenja sa sobom nosi brojne dugoročne zdravstvene dobrobiti, piše Alternativa za Vas.

Oduševljeni korisnici širom sveta svedoče o njenim pozitivnim učincima na zdravlje i kvalitet života. IBT terapija temelji se na vrlo jednostavnom principu – podizanju gornje strane kreveta za oko 15 cm, čime se postiže nagib ležeće površine pod uglom od pet stepeni horizontalno.

Smatra se da je ova metoda lečenja primenjivana još pre 5 hiljada godina u drevnom Egiptu. Naime, kreveti otkriveni u grobovima faraona bili su do 15 cm povišeni na uzglavlju. Čak su i ležajevi robova napravljeni od blata bili podignuti u istoj meri.

Krajem prošlog veka terapiju povišenim ležajem popularizovao je izumitelj, naučnik, i nezavisni medicinski istraživač Endrju K. Flečer. Odmah nakon Flečerovog otkrića ovu metodu lečenja podržali su i mnogi drugi svetski stručnjaci iz područja alternativne medicine.

Svi oni dele isto mišljenje: Nijedna druga terapija ne može ponuditi toliko zdravstvenih beneficija s tako malo sredstava.1. Pospešuje cirkulaciju i detoksikaciju

Zdravstvene dobrobiti ovog položaja spavanja su mnogobrojne. U najznačajnije se ubrajaju poboljšanje cirkulacije i pojačana detoksikacija tela. Gravitacija usled povišenog položaja tela tokom ležanja pospešuje protok telesnih tečnosti što postupno dovodi do regeneracije i ozdravljenja ćelija. Nadalje, usled spavanja na povišenom ležaju telo se brže i jače zagreva što doprinosi pojačanom znojenju i detoksikaciji organizma putem kože.

Jedina besplatna terapija na svetu: Nedostatak ovog vitamina ozbiljno ugrožava zdravlje!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

2. Rešava problem apneje i hrkanja

Apneja je ozbiljan poremećaj disanja koji se javlja tokom spavanja, a karakterišu ga periodi prestanka disanja. Za vreme spavanja smanjuje se tonus mišića koji pridržavaju meko nepce, resicu, jezik i krajnike. Usled opuštanja tih mišića dolazi do zapadanja baze jezika, nepca, resice ili zadnjeg zida ždrela, te delomičnog ili potpunog zatvaranja disajnog puta.

Slično je i s hrkanjem koje se javlja tokom spavanja u ravnom položaju, na leđima. U tom položaju mišići vilice i ždrela su opušteni, grlo se sužava, jezik takođe pada unatrag, te stvara otpor protoku vazduha, što na kraju rezultuje hrkanjem. Stručnjaci se slažu da spavanje na povišenom ležaju može biti efikasno rešenje za ove probleme. U povišenom položaju spavanja gravitacija sprečava opuštanje jezika, nepca ili resice unatrag, a time i blokiranje, odnosno zatvaranje disajnih puteva.3. Pomaže kod dijabetesa

Sprovedene studije dovele su do zaključka da bi terapija povišenim ležajem mogla biti efikasna u smanjenju nivoa šećera u krvi. Pozitivni rezultati kod učesnika istraživanja potvrđeni su već nakon terapije od osam nedelja, a prema tvrdnjama stručnjaka u slučaju dijabetesa nužna je terapija u trajanju od minimalno šest meseci. Terapija povišenim ležajem u kombinaciji sa efikasnim alternativnim lekovima i urednim načinom života mogla bi u budućnosti doneti olakšanje obolelima od ove bolesti.

4. Smanjuje učestalost noćnog mokrenja

Uz mnoštvo ostalih beneficija, povišen položaj spavanja efikasno rešava problem učestalog noćnog mokrenja. U članku "Dispelling the Night-Time Frequent Urination" Endrju K. Flečer je izjavio: "Jedan od efekata gravitacije na telo u povišenom položaju je dodatno zagrevanje tela, a to povećava isparavanje iz disajnih puteva i kože, te smanjuje količinu urina koju proizvodimo. Tokom mog istraživanja ugla pod kojim spavamo, radio sam s mnogim ljudima koji pate od celog niza bolesti, uključujući multiplu sklerozu. Kod obolelih od ove bolesti potvrđena je smanjena učestalost noćnog mokrenja u gotovo svakom pojedinom slučaju, a bilo ih je mnogo".

Ruska medicina preporučuje: Ova mast leči bolove u zglobovima preko noći! (RECEPT)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

5. Usporava starenje

Na temelju dosadašnjih iskustava u primeni ove terapije Endrju K. Flečer sa sigurnošću tvrdi da je klasičan položaj spavanja jedan od uzročnika prevremenog starenja. U skladu s tim uverenjem IBM terapiju u svojim predavanjima neretko naziva i "fontana mladosti". Prema Flečeru gravitacija igra važnu ulogu u usporavanju procesa propadanja ćelija, a time i starenja. Osim toga, njegova istraživanja potvrđuju da se nakon spavanja na povišenom ležaju znatno smanjuju natečenost i podbulost lica i očiju, a koža postaje čvršća i zategnutija, što dodatno doprinosi mladolikom izgledu.

Prema mišljenju Flečera, nedostatak gravitacije je razlog zbog kojeg astronauti u svemiru stare deset puta brže nego na zemlji. I NASA je svojevremeno objavila rezultate jednog od svojih istraživanja koji su potvrdili da astronauti u svemiru ubrzano stare upravo zbog nedostatka gravitacije.Ostale dobrobiti ove terapije

Terapija povišenim ležajem još uvek se istražuje, ali je već sada princip njenog delovanja sasvim jasan. Ključ ove terapije je povećanje sposobnosti tela za obnovom vlastitih ćelija na prirodan način, bez korišćenja štetnih hemikalija ili drugih materija. Korisnici koji primenjuju ovu metodu izneli su dugačak popis zdravstvenih poboljšanja.

Prema njihovim izveštajima IBM terapija se može smatrati pravim lekom, odnosno prirodnom, neškodljivom i jeftinom metodom za lečenje ili ublažavanje sledećih tegoba i bolesti: Parkinsonova bolest, multipla skleroza, cerebralna paraliza, ozlede leđne moždine, kratkoročan gubitak pamćenja, srčane i respiratorne tegobe, visoki krvni pritisak, psorijaza, tromboza, proširene vene, oštećenje očnog živca, infekcije mokraćne bešike, skolioza i bolovi kičma, gangrena, poremećaj metabolizma, nesanica.

Rešite se bolova, mučnine i čira na želucu: Ova hrana ubija kiselost!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

IBT terapija u vlastitom domuZanima vas da li možete da ovu terapiju sami sprovodite u vlastitom domu? Odgovor je, naravno, da! Sve što vam treba jeste odgovarajući predmet, pomoću kojeg ćete podignuti gornju stranu kreveta. Savetuje se da za početak visina na koju ćete podići krevet ne prelazi 5-7 cm. Nakon što se vaše telo privikne na ovaj položaj, postepeno povećavajte visinu sve do 15 cm. Druga, ne toliko efikasna metoda je klinasti jastuk. Uz pomoć ovog jastuka ublažava se problem pojedinih tegoba kao što su hrkanje ili apneja, ali za razliku od terapije povišenim ležajem, njegova primena ne deluje na širok spektar bolesti.Napomena

Početni bolovi u mišićima mogu trajati od 1 do 8 dana, u zavisnosti od nagiba. Glavobolja koja može potrajati od 5 do 10 dana, u zavisnosti od nagiba, a rezultat je nagle detoksikacije. Poboljšanje ne mora nastupiti odmah. Promene se mogu osetiti nakon tri do četiri nedelje, a u pojedinim slučajevima i tek nakon nekoliko meseci. Ako u telu imate hirurški ugrađen strani predmet (npr. stent) pre primene IBT terapije konsultujete se sa svojim lekarom. Osobe koje pate od hipermobilnog sindroma treba da budu oprezne s korišćenjem ove terapije.

Jedini ljudi na planeti koji nikad nisu bolovali od raka: Ovo je njihova tajna!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs