Nemate šta da izgubite

Programirana smrt ćelija raka: Amerikanci počeli da leče kancer ovim začinom!

Na ovaj način, ćelije raka počinju da napadaju jedna drugu i međusobno se uništavaju, a ovaj začin pomaže i u ublažavanju mučnina i bolova osobama koje prolaze kroz hemioterapiju
Medicina 30.03.2016. - 12:49h Autor: kucnilekar.com
Foto: Thinkstock

Đumbir se dugo koristio za tretiranje upala i mučnina, ali rezultati koji su prezentovani na predavanju Američkog Udruženja za istraživanje raka otkrivaju da kada se koristio prah đumbira za lečenje ćelija raka, one su sve izumrle nakon izlaganja tom sastojku. U medicinskom žargonu to se zove apopotoza - programirana smrt ćelije.

 

Kada je đumbir prisutan, ćelije raka čak napadaju jedna drugu, to se zove autofagija. Dok se đumbir smatra kao sjajan prirodni lek za one koji prolaze hemoterapiju, (mučnina) osobe koje imaju rak mogu ga koristiti na vlastitu volju u većim količinama.

 

Jedno drugo istraživanje koje pokazuje đumbirove sposobnosti u borbi protiv raka jajnika navodi:

 

"Đumbir sprečava rast i modeluje izlučivanje angiogenih faktora u ćelijama raka jajnika. Korišćenje dijetetskih supstanci kao đumbir, imaju potencijal u lečenju i prevenciji raka jajnika."

 

Žene ih ignorišu, lekari često greše: Prva dva simptoma raka jajnika!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Vrednost đumbira je, kako stručnjaci navode, u sadržaju aktivnih materija koje imaju analgetske, sedativne, antipiretske i antibakterijske efekte. Konzumacija đumbira leči želudačno crevne poremećaje nastale putnom mučninom ili trudnoćom.

 

Istovremeno đumbir nema nepoželjnih nuspojava, kao što je, na primer, pospanost, koja se pojavljuje uzimanjem farmaceutskih preparata. Olakšava probavu (podražuje peristaltiku i lučenje želudačnog soka), deluje protiv nadimanja i stišava želudačno-crevne grčeve. Đumbir se uzima i za jačanje apetita.

 

Preventivno deluje protiv zaraznih bolesti jer je antiseptik (uništava mikroorganizme), stimuliše sekreciju mukusa i na takav način ublažava kašalj i olakšava bol u grlu. Deluje i protivupalno, što se odnosi na mnoge bolesti, uz ostalo, na reumatoidni artritis, kada uzimanje đumbira smanjuje bolove, otoke i jutarnju ukočenost, a poboljšava pokretljivost zglobova.

 

42 dana borbe sa ćelijama raka: Sok čuvenog Austrijanca protiv kancera! (RECEPT)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Deluje kao antikoagulans, odnosno sprečava zgrušavanje krvi i stvaranje tromba. Deluje povoljno na rad jetre i smanjuje holesterol. Pomaže kod migrene i drugih vrsta glavobolja.

 

Takođe, đumbir snižava povišenu telesnu temperaturu. 
Deluje i kao antioksidans, odnosno protiv štetnog delovanja slobodnih radikala, a uz ostalo sadrži kurkumin i deluje protiv raka i ateroskleroze.

 

Đumbir možete koristiti u neograničenim količinama, kao začin, kao sok ili čaj u hrani ili u piću. Kao začin prisutan je u svim prodavnicama, a kao koren potražite ga u prodavnicama zdrave hrane.

 

50 godina trpeo strašne migrene: Deka (79) pronašao neverovatan lek za glavobolju!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs