Naučnici objavili

Zbog ove biljke 30 godina uspeva da živi sa HIV-om: Preporod za imunitet!

Osim ovih kapsula muškarac nije uzimao druge lekove i da za sve ovo vreme nije imao nijedan simptom side
Medicina
22:46h
Zbog ove biljke 30 godina uspeva da živi sa HIV-om: Preporod za imunitet!
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Korejski crveni ginseng (žen šen), u ovoj zemlji poznat pod nazivom "hongsam", je biljka koja se dugo koristi u medicini.

Ali, jedan od slučajeva gde je najviše pomogla definitivno je pacijent zaražen HIV virusom, koji već 30 godina živi sa ovom opakom bolešću, iako oboleli od HIV-a žive u proseku 11 godina od trenutka kada se zaraze.

"Pacijentu je HIV virus dijagnostikovan 1987. godine i od tada svakog dana uzima kapsule crvenog ženšena, čiji je glavni sastojak 500 mg korena ove biljke", otkrio je Čo Jang-gul, vođa tima naučnika iz Južne Koreje, koji prate njegov slučaj.

Oni su istakli da osim ovih kapsula muškarac nije uzimao druge lekove i da za sve ovo vreme nije imao nijedan simptom side.

Srčani udar se može predvideti mesec dana pre: 6 upozoravajućih znakova!

"Izgleda da crveni ginseng izaziva oštećenja u genetskom kodu HIV virusa i tako blokira napredovanje bolesti" objasnio je Čo nakon istraživanja.

Ovu činjenicu potvrđuju i brojne studije koje su pokazale da dugoročno uzimanje crvenog ženšena pomaže jačanju imunog sistema kod ljudi.

Čo je istakao i da se pacijentu nedavno znatno pogoršalo zdravstveno stanje, jer je iz ličnih razloga prestao da redovno uzima tablete ove biljke.

Srpski fizičar tvrdi da je našao lek za rak: Ovako je lečio i sebe i druge! (VIDEO)

Ilustracija / Thinkstock
Ilustracija / Thinkstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs