Ubacite ga u ishranu

Niko ga ne jede, a leči 150 tegoba: Začin zlata vredan! (RECEPT)

Medicinska svojstva ovog začina postupno su se razotkrivala tokom stoleća, a već odavno je potvrđeno da deluje snažno protivupalno
Medicina
15:24h Autor:
Niko ga ne jede, a leči 150 tegoba: Začin zlata vredan! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Ovaj začin je poznat širom sveta zahvaljujući višestrukim lekovitim svojstvima. Ako slučajno vidite na etiketi proizvoda broj E100, bez straha. To je prirodna boja kurkumin!

Kurkuma je biljka iz porodice đumbira, Zingiberaceae, koja raste uglavnom u južnoj Aziji. Od njenog korena priprema se začin upečatljive žute boje, koju duguje sastojku kurkuminu.

Lekovita svojstva kurkume

Kurkuma je jedan od najmoćnijih prirodnih lekova. Aktivni lekoviti sastojak u kurkumi se zove kurkumin. Medicinska svojstva ovog začina postupno su se razotkrivala tokom stoleća, a već odavno je potvrđeno da kurkuma deluje snažno protivupalno. Potvrđen je blagotvorni učinak kurkume kod mnogih tegoba, od raka do Alchajmerove bolesti. U ajurvedskoj medicini kurkuma je od davnina poznata kao biljka koja jača i neguje organizam.

I kandida može da izazove rak: Naučnici otkrili najbolji prirodni lek za opasnu infekciju!

Kurkuma se koristi za:

- jačanje probave- obnavljanje crevne flore- smanjenje nadutosti- čišćenje jetre i žuči- normalizaciju menstruacije- smanjenje upala kod artritisa- čišćenje krvi- stimulisanje rada metabolizma- kožne probleme- tegobe disajnih puteva- protiv gljivica i bakterija- protiv crevnih parazita

Po nutritivnim vrednostima, kurkuma je bogat izvor gvožđa, mangana, vitamina B6, dijetetskih vlakana i kalijuma. Rezultati brojnih istraživanja pokazuju da je delotvorna u lečenju artritisa, dermatitisa i ekcema, groznice, infekcija, čira, kamenja u bubregu i žuči.

Ruski lek koji oporavlja kičmu: Više nikad nećete osetiti bol! (RECEPT)

Lek protiv gripa i prehlade

Ovaj prirodni antibiotik ima snažno protivupalno delovanje, koje osim što jača imunitet, ubija bakterije i uzroke bolesti. Ne izaziva neželjene efekte za vašu probavu i crevnu mikrofloru, pa je u potpunosti siguran za upotrebu.

Kurkuma sadrži kurkumin, polifenol, aktivni sastojak koji ima preko 150 terapeutskih svojstava. Konzumacijom meda i kurkume poboljšavate probavu i povećavate broj dobrih bakterija u crevima.

Sastojci: 100 g meda, 1 kašika kurkume u prahu.

Pomešajte oba sastojka tako da se u potpunosti sjedine i sipajte ih u čistu teglu. Čim primetite prve simptome prehlade ili gripa, lek uzimajte na sledeći način:

Prvi dan: uzmite pola kašičice leka svakih sat vremena.Drugi dan: uzmite pola kašičice svaka dva sata.Treći dan: uzmite pola kašičice tri puta dnevno.

Poželjno je da lek ne gutate odmah, nego ga ostavite u ustima, dok se ne otopi. Mnogi kažu da nakon tri dana uzimanja ovog leka svi simptomi nestaju, a radi lakše konzumacije možete ga dodati u toplo mleko ili čaj.

Snizite temperaturu kod dece za pet minuta: Narodni recepti koji deluju!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs