Da li ste među njima

Duševne bolesti: 4 horoskopska znaka su u najvećem riziku!

Svako od nas može da oboli od duševnih bolesti u zavisnosti od životnih okolnosti, ali neki su posebno predodređeni
Medicina 18.06.2015. - 09:06h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Psihoze su duševne bolesti koje postoje od kako postoji i čovek. Kroz istoriju su tumačene na razne načine: da su oboleli posednuti nekom silom ili đavolom, da su posledica nekog greha, da su uzrokovane lošim ponašanjem.

 

Ipak, svako od nas može da oboli od duševnih bolesti u zavisnosti od životnih okolnosti. Psihoze obolelom oduzimaju realan pogled na sebe, okolinu, menjaju mišljenje, osećanja, ponašanje.

 

Promene kod obolelog ponekad počinju naglo, ali su uglavnom postepene.

 

Evo koji horoskopski znaci su u najvećem riziku:

 

Japanski horoskop: Večiti kalendar određuje ko vam donosi nesreću u životu! (FOTO)

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

1. Ovan

 

Najslabiji deo organizma su glava, mozak, oči, nos, vilica, krvotok, srce, bubrezi i polni organi. Ovnovi nekontrolisano rasipaju energiju, skloni su povredama, upalama, infekcijama, uglavnom akutnim bolestima koje prati visoka temperatura i poremećaj krvne slike.

 

Za ove ljude karakteristično je da zbog stresova ili dugotrajnog nerviranja lako gube kosu. Ovnovi bi trebalo da izbegavaju masnu hranu i jake začine, a u lečenju da koriste prirodne lekove, trave i čajeve. Brže se oporavljaju u prirodi, na čistom vazduhu, uz more ili vodu.

 

Da li ste psihopata: Jedno pitanje vas otkriva!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

2. Blizanci

 

Najugroženiji delovi organizma su ramena, ruke, prsti šaka, pluća, ključna kost, nervi, a sekundarno žlezde i mozak. Podložni su bronhitisu, astmi, različitim neurozama, upalama mozga i žuči.

 

Plaše ih i manji znakovi oboljenja, što pogoršava stanje i može dovesti do hipohondrije. U ishrani ne treba posebno paziti na količine kao ni na kvalitet, samo treba uvesti više reda, ne preskakati obroke ili jesti između obroka kako to Blizanci često imaju običaj.

 

Horoskop po ciganskim kartama: Ribe očekuje svadba, Rakovima preti bolest!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

3. Rak

 

Rak je rođeni gurman, pa su mu želudac i probavni organi često ugroženi. Osetljiva su mu i pluća, rebra i jetra. Na njega snažno utiče okolina i još više emocije, pa lako oboli od bolesti tipičnih za podneblje u kojem živi.

 

Sklon je reumi, tumorima, gastritisu, depresijama ili histeriji i svim naslednim oboljenjima. U ishrani treba da smanji skrob, masnoće, slatkiše i čokoladu, a osim voća, bolje je da svu hranu uzima kuvanu. Najbolje se oporavlja na planinskom vazduhu, okružen onima koje voli. Dobro reaguje na sve vrste lečenja.

 

Horoskop za udavače: Koja žena će se najbolje udati!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

4. Vodolija

 

Osetljivi su joj donji delovi nogu, gležnjevi i zglobovi, mozak, srce, krvotok, limfni čvorovi, nervi i disajni putevi. Karakteristične bolesti su sve koje su vezane za poremećaje krvnih sudova, kapilara i anemije, loše vezivanje kiseonika u krvi, migrene, potom kožne bolesti, neuralgije, nervne i duševne bolesti i karcinomi.Ishrana mora biti jača i kvalitetnija sa više mesa, vitamina, minerala, a obroci uredni.

 

Dobro reaguju na biljne i homeopatske lekove. Za vreme oporavka ne bi se trebali izlagati naglim promenama temperature, naporima, čak ni šetnjama.

 

Vodolijama su najkorisniji odmor i san.

 

Oni imaju dušu: Osobe u ovom horoskopskom znaku su najbolji ljudi!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...