VREME ZA PROMENE

10 toksičnih tipova osoba koje bi trebalo izbaciti iz života

Svaka žena ima jednog ili dva prijatelja koji nam više odmažu nego pomažu. Ako imate nekoga u životu ko više uzima nego što daje, možda je došlo vreme da svako krene svojim putem
Medicina 21.07.2013. - 19:36h Autor: cure.ba
Foto: Shutterstock

Kancelarijska tračara

Ponekad je dobro da napravite malu pauzu na poslu i čujete šta se dešava oko vas. Ali, da li kancelarijska tračara često svraća do vas? Ona može da bude destruktivna sila u vašem životu, jer ta osoba dovodi u pitanje vaš sopstveni integritet u očima poslodavca i saradnika. Bez ove vrste osobe u životu, možete postati jača žena u osećanjima sopstvene vrednosti i biti sastavni deo poslovnog okruženja.

Bivši koji zove zbog seksa

Da li njegovo prisustvo vašem životu dodaje ili oduzima vrednost? Žena koja se nalazi sa bivšim iz čisto seksualnih razloga u suštini gradi prepreku svojoj sopstvenoj sreći. Izbacivanjem ove osobe iz svog života, žena je u stanju da pređe preko starih osećanja i emotivne povezanosti i zauzvrat otvori svoje srce i um za nova iskustva i veze.

Žalosna vrba

Ona vam se zapravo i ne dopada, ali se zbog osećaja krivice još uvek družite s njom. Istina je da to nije dobro ni za nju ni za vas. Žene doživljavaju emocije na veoma dubokom nivou, upijajući sve u svom okruženju i hraneći se energijom drugih. Za ženu je emotivno efikasnije da je okružena osobama koje zrače pozitivnom energijom, a ne onima koji su u stanju da isisaju energiju koja joj je potrebna da živi kvalitetan život. Bolna istina: žalosnoj vrbi morate dati prostora i pronaći prijatelje koji su na vašem nivou.

Sažaljevači

To je uvek neki rođak, koji oduvek pokušava da popravi vaš život. On vam misli dobro, ali zaista, vreme je da ih držite na distanci. Sažaljivi rođaci koji pokušavaju da pomognu u različitim oblastima života mogu vas dovesti do uverenja da niste samopouzdani ili nezavisni. Bez ovih osoba u životu bićete u stanju da sami pravite svoje greške i da budete odgovorni za njih te ih nećete ponavljati u budućnosti.

(Ne)Prijateljica

Ona je prijateljica, ali i zakleti neprijatelj. Kako je to zabavno? Žene zaslužuju prijateljstva u kojima podržavaju jedna drugu za razliku od podmetanja noge. Pojedine žene, koje su nesigurne, veruju da zaslužuju ovakvu vrstu prijateljstva ili da je to normalno žensko ponašanje. U stvarnosti, međusobno podržavanje nam pomaže da se osećamo bolje i birnemo kako o sebi tako i o našim prijateljima.

Spletkaroš

Od traženja da joj pomognete u špijuniranju njenog bivšeg do uključivanja u šeme brzog načina bogaćenja, ona uvek pokušava da od vas napravi saučesnika u njenim mutnim planovima. Možda želite da provodite vreme sa nekim ko ima više ciljeve i aspiracije. Šta stvarno dobijate iz tog priateljstva? Zvuči kao da ova osoba samo želi pratnju koja će sa njom propasti. Vi svakako imate pametnija posla sa svojim vremenom.

Loš uticaj

Loš uticaj ponekad može biti i zabavan, ali ta osoba izvlači iz vas ono najgore – od loših prehrambenih navika do niskog nivoa samopoštovanja. Kada sa prijateljicom imate samo jednu zajedničku stvar, a ni ta jedna nije baš najzdravija, vreme je da se zapitate da li zaista želite da svoje dragoceno vrijeme provodite na takav način. Takođe, potrebno je da se zapitate da li ta osoba utiče pozitivno ili negativno na vaš kvalitet života.

Hiljade Facebook prijatelja

Ako svo vreme provodite za računarom, postoje velike šanse da propuštate stvarni život. Isključite računar, ustanite iz kreveta i počnite da igrate igru koja se zove život. Bolje vam je da imate par pravih prijatelja kojima se možete poveriti umesto stotine i hiljade Facebook prijatelja koje jedva da i poznajete. Vaši pravi prijatelji će biti uz vas kada su vam najpotrebniji. Vaši Facebook prijatelji jednostavno mogu nestati. Facebook je zabavna razonoda, ali pazite da ti prijatelji ne zauzmu mesto vaših pravih, istinskih prijatelja.

Kancelarijski muž

Jedno ili oboje ste u braku, ali se između vas dešava prilično ozbiljan flert. Postavite granice. Prestanite se upuštati u razigrane šale. Bolje je da se udaljite od ove vrste iskušenja, jer se ono gotovo uvek završava katastrofalno. Čak iako se zakunete da vas neće voditi osećanja, ipak je bolje da ne započinjete ovu igru.

Snob

Ona će učiniti sve da se osećate loše zbog odeće koju nosite, auta koji vozite, načina života koji živite… Prijatelji se tako ne ponašaju.Kada konstantno nekome dozvoljavate da vam narušava samopouzdanje, toj osobi dajete veliku moć nad vama. Većina nas je prilično kritična pema sebi. Zar nam je zaista potrebna i prijateljica koja je toliko kritična prema nama?

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...