Za test je potrebna samo čaša vode

Kućni test: Saznajte da li imate kandidu

Otkrivamo kako da jednostavno, sami kod kuće utvrdite da li imate povećan nivo kandide u organizmu
Medicina 20.07.2013. - 17:24h

Jednostavno, besplatno i pouzdano utvrdite da li imate povećan nivo kandide u organizmu. Saznajte kako da prepoznate simptome i kako da sprečite razmnožavanje ove dosadne gljivice.

 

Postupak
Pre nego što odete na spavanje, napunite čašu čistom vodom i ostavite je kraj kreveta. Sledećeg jutra, odmah pošto se probudite, pljunite u vodu. Ne pokušavajte da sakupite u ustima veliku količinu pljuvačke, samo pljunite ono malo što imate u ustima posle buđenja. Potom, ostavite čašu 15 minuta. Nakon toga, pronađite izvor svetlosti i pogledajte u čašu.

Ako je vaša pljuvačka ostala na površini čaše ili se otopila, s vama je sve u redu. Normalno je ako su u vodi prisutni mehurići vazduha. Ako je voda postala mutna ili se u vodi vide trake, koje se spuštaju prema dole, ili ako se pljuvačka sakupila dole, postoji velika mogućnost da imate previše kandide u organizmu. U ovom slučaju predlažemo da se obratite za savet svom lekaru ili da pokušate da se rešiti kandide na prirodan način.

 

Simptomi
Simptomi prekomernog broja kandide u organizmu su: hronične gljivične infekcije sa simptomima svraba, pečenja i pojačanog iscedka, probavni simptomi kao što su sindrom iritabilnog kolona, nadutost i gasovi, grčevi, dijareja, konstipacija i žgaravica, alergija, kijanje, začepljenje nosa, hronični iscedak iz nosne šupljine. Takođe, čest kašalj, bol u grlu, prehlada, astma, alergija na hranu, hronični umor, simptomi nervnog sistema kao što su anksioznost, depresija, iritabilnost, slabo pamćenje i slaba koncentracija i problemi s menstrualnim ciklusom i kožni osipi. 

Uzroci
Povećanoj koncentraciji kandide pogoduje: lečenje antibioticima, oslabljeni imunološki sistem, upotreba kontraceptiva ili hormonske terapije, prehrana bogata rafiniranim šećerom, trudnoća i dijabetes.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...