Obratite pažnju

Muška brada nosi veliku opasnost: Evo čime sve možete da se zarazite!

Još jedan problem jeste to što dlake na licu mogu kamuflirati simptome kožnih poremećaja koje nemaju veze sa brkovima ili bradom
Medicina
17:18h Autor:
Muška brada nosi veliku opasnost: Evo čime sve možete da se zarazite!
Foto: Shutterstock

Muškarcima brada može da da vrlo seksi izgled, pa nije ni čudo što žene obožavaju kada ih jači pol nosi, ali, kada čujete šta vam se može dogoditi zbog njegove brade, naježićete se!

Iako rizik nije veliki, nije nemoguće da se preko dlačica njegove brade zarazite herpesom, gljivičnom infekcijom, pa čak i opasnim stafilokokama!

To se dešava jer se klice skupljaju na dlakama po celom licu, pa kada ga poljubite ili češkate po bradi, zapravo možete prigrliti opake infekcije i zaraditi kožne bolesti.

"Ako muškarac redovno ne skraćuje i ne pere bradu, ona može postati vrlo plodno tle za munjevito razmnožavanje klica. Do toga dovodi zadržavanje znoja, telesnih tečnosti, pa čak i sitnih ostataka hrane koji se lepe na dlake", ističe dermatolog Debra Džejlmen.

Ne tuširate se svaki dan, ne perete kosu redovno - Evo šta radite svom telu!

Osim toga, još jedan problem jeste to što dlake na licu mogu kamuflirati simptome kožnih poremećaja koje nemaju veze sa brkovima ili bradom, poput crvenila, koje zapravo može da potiče od gljivica ili herpesa. Ukoliko muškarac ne razlikuje simptome, vrlo lako sve to može preneti na vas.

"Još nešto što možete dobiti preko muškarčeve brade jeste, pored bakterijskih i drugih infekcija, jesu i gnojni ekcemi, koji mogu izazvati i otvorene rane", upozorava dermatolog Dajana Berson. Pored toga, kao što vam je već poznato, brada može izazvati iritaciju i osip na koži partnera kada dođe u dodir sa njom, kao i crvene bubuljice.Ali, zbog svega ovoga ne morate naterati voljenog da se obrije, već preduzeti nekoliko važnih, preventivnih koraka kako biste smanjili rizik od svih ovih infekcija.

Kao prvo, objasnite mu zašto je važno da svaki dan opere svoju bradu sapunom, kao i da je dobro očisti nakon svakog jela. Za svaki slučaj, pre nego što dođete u dodir sa njegovom neobrijanom bradom, pošaljite ga na dobro umivanje.

Oslobodite se dlačica na licu zauvek - Recept sa Bliskog istoka rešava problem!

"Muškarci često ne vode dovoljno računa o dlakama na licu i telu, pa ih i ne čiste kako treba. Odvratno je, ali istinito, zato čuvajte svoju kožu od infekcija", zaključila je Debra Džejlmen.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs