Šta se skriva ispod manikira

Kako nokti mogu da otkriju bolest: Ukazuju na probleme sa jetrom, plućima, srcem!

Nokti mogu biti odličan pokazatelj eventualnih promena u organizmu. Pročitajte šta znače izmenjena boja ili druge anomalije na nokatnim pločama...
Medicina
15:10h Autor:
Foto: Shutterstock

Da li ste znali da nokti mogu biti pokazatelj vašeg zdravstvenog stanjaIzmenjeni nokti mogu biti pokazatelj bolesti jetre, pluća, srca. Naučite tajne koje možda vaši nokti otkrivaju:

 

Veoma bledi nokti mogu biti znak oboljenja kao što su: anemija, srčana oboljenja, bolesti jetre i neuhranjenost.

 

Ako su nokti najvećim delom bele boje, sa tamnijim okvirom, ovo može ukazivati na bolesti jetre, kao što je hepatitis. Prsti takođe mogu biti žuti u ovom slučaju, što je još jedan znak oboljevanja jetre.

 

Sve dobrobiti čudesne cvekle koja pomaže i kod najgorih bolesti, saznajte OVDE.

 

Jedan od najčešćih uzroka žutih noktiju je gljivična infekcija. Kako se infekcija pogoršava, nokti se povlače ka korenu, stanjuju i raspadaju. U retkim slučajevima, ova pojava može biti i znak mnogo ozbiljnijih oboljenja, kao što su oboljenje tireoidne žlezde, plućna oboljenja, dijabetes i psorijaza.

 

Nokti sa plavičastom nijansom mogu biti pokazatelj da telo ne dobija dovoljno kiseonika. To bi moglo da ukazuje na infekciju u plućima, kao što je pneumonija - upala pluća. Neka srčana oboljenja mogu biti povezana sa plavičastim noktima.

 

Kako da pročistite jetru jednim gutljajem, saznajte OVDE.

 

Napukli ili rascvetani nokti: suvi, osetljivi nokti skloni lomljenju i rascvetavanju su povezani sa oboljenjima štitaste žlezde. Pucanje i razdvajanje nokta u listiće u kombinaciji sa žućkastom obojenošću nokta je najverovatnije znak gljivične infekcije. Ova infekcija se relativno često javlja, češče na noktima nožnih prstiju, i znaju da budu veoma uporne ako se ne leče.

 

OVDE preuzmite recept za dug život star preko 1500 godina!

 

Naduvena koža oko noktiju: ako je koža oko noktiju crvena i naduta, radi se o infekciji nabora oko nokta. To može biti posledica bolesti koja se naziva lupus eritematodus, ili nekog drugog oboljenja vezivnog tkiva.

 

Tamne linije ispod nokta:

ukoliko dođe do ove pojave, treba je hitno istražiti. Ponekad je izazvana melanomom, najopasnijim tiopom karcinoma kože.

 

Iako promene koje su vidne na noktima prate brojna oboljenja, ove promene su retko prvi znak oboljevanja. Mnoge abnormalnosti nokta su bezopasne - nemaju svi ljudi koji imaju bele nokte hepatitis. Ako ste zabrinuti zbog promena koje ste primetili na vašim noktima, posetite dermatologa.

 

Nedostaje vam želje za seksom? OVDE saznajte moguće razloge za to!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...