Pored brojnih faktora, na sposobnost pamćenja utiče i način ishrane. Pogledajte koje namirnice utiču pozitivno na pamćenje.
Zeleni čajPrema mnogim istraživanjima pijenje zelenog čaja poboljšava kognitivne funkcije. Ipak, u tome ne treba preterivati, jer je sasvim dovoljno popiti šolju ili dve dnevno.
Krvna grupa određuje koji vam čaj odgovara, više o tome saznajte OVDE.
LososLosos je bogat omega 3 mastima, kao i ostale masne ribe poput tune, koje direktno utiču na pamćenje. Prema istraživanju sprovedenom u Americi, oni koji jedu ribu barem jednom nedeljno imaju 10 odsto manji pad sposobnosti pamćenja od onih koji ne jedu ribu.
Borovnice
Krvna grupa utiče na to da li ćemo imati probleme sa pamćenjem u starosti, više saznajte OVDE.
ZobZob je bogata vlaknima i sadrži folnu kiselinu, koja povećava snagu mozga. I druge žitarice su dobri izvori folne kiseline.
Kurkuma ili indijski šafran
Kako da hranite mozak i svakim danom budete sve pametniji, saznajte OVDE.
BrokoliBrokoli je bogat antioksidantima, koji pomaže u očuvanju sposobnosti pamćenja. Ostalo zeleno povrće poput kupusa, karfiola i spanaća takođe ima ista svojstva.