Korisno znati

5 rešenja za muke sa niskim pritiskom: So nije jedini saveznik

Kada legnete u krevet, podmetnite nekoliko jastuka pod glavu i potiljak kako prelazak iz ležećeg u stojeći položaj ne bi bio previše nagao. Na taj način ćete izbeći vrtoglavicu
Medicina 06.07.2014. - 20:05h Autor: Novosti.rs
Foto: Shutterstock

Manjak energije, vrtoglavica, bezvoljnost. Ovo su samo su neki od simptoma koje izaziva nizak pritisak (hipotenzija). Iako ne predstavlja pretnju po zdravlje, neprijatne simptome svakako želimo da izbegnemo. U nastavku pročitajte nekoliko saveta.

 

Stavite jastuk pod glavu
Kada legnete u krevet, podmetnite nekoliko jastuka pod glavu i potiljak kako prelazak iz ležećeg u stojeći položaj ne bi bio previše nagao. Na taj način ćete izbeći vrtoglavicu.

 

OVDE pročitajte kako da napravite napitak od jabuke i cimeta za mršavljenje i energiju.

 

Tuširanje završite hladnom vodom


Naizmenično tuširanje toplom i hladnom vodom utiče na jačanje krvnih sudova. Zbog brzih promena temperature one se tada brzo šire i skupljaju, pa se lakše prilagođavaju spoljnim uticajima, recimo sparnom vremenu. Tuširanje uvek završite hladnom vodom. Učinak će biti još bolji ako suvom četkom masirate kožu u smeru srca.

 

Jedite manje i češće
Krvni pritisak je najniži tokom prvog sata nakon jela. On pada zato što je organima za probavu potrebna krv da bi obavili svoju funkciju. Ovaj učinak je slabiji ako unosite manje porcije hrane.

 

OVDE pročitajte kojih pet znakova ukazuju da vam je hitno potrebna detoksikacija.

 

Izbegavajte alkohol
Alkohol ima više negativnih delovanja: podstiče izbacivanje tečnosti iz organizma, ometa rad centra za ravnotežu u mozgu i usporava rad srca. Osim toga, negativno utiče na male nervne završetke koji su odgovorni za sužavanje krvnih sudova, zbog čega se simptomi poremećaja cirkulacije pogoršavaju.

 

Solite hranu
Kuhinjska so vezuje tečnost u organizmu, čime se krvni pritisak blago povećava. Jači doručak i slana jela, doprineće da se osećate bolje.

 

OVDE pročitajte kako se pravi tibetanski eliksir mladosti.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...