Lečenje biljem

Lečite anemiju prirodnim putem: Jedini način je zdrava ishrana i biljni čajevi

Žene najčešće pate zbog anemije, a jedini način da se izleče je pravilna ishrana i biljni čajevi
Medicina
23:54h
Lečite anemiju prirodnim putem: Jedini način je zdrava ishrana i biljni čajevi
Foto: Thinkstock

Najčešće do malokrvnosti dolazi zbog manjka gvožđa. Gvožđe je neophodno za izgradnju hemoglobina, a usled manjka gvožđa dolazi do oslabljene apsorpcije drugih minerala i elemenata u krvi, što može da dovede do veće osetljivosti na infekcije.

Malokrvnost ili anemiju

, možemo lečiti pomoću preparata koji su obogaćeni gvožđem. Lečenje anemije traje dugo, čak i do 6 meseci, a važno je napomenuti da se ova bolest ne leči vitaminskim preparatima s dodatkom gvožđa jer oni ne sadrže dovoljnu količinu koja vam je tada potrebna. Takođe, tokom lečenja anemije važno je ne unositi prevelike količine gvožđa u organizam.

Važnu ulogu u lečenju malokrvnosti ima ishrana, pa treba da se pridržavate i jedete hranu bogatu gvožđem. Već smo rekli da su najugroženije žene, u dobu od 15 do 50 godina, odnosno u vreme polne zrelosti. Ženama je u tom dobu potrebno 15 miligrama gvožđa, dojiljama 20 mg, a trudnicama čak 25 mg. Tokom menstruacije, žena može da izgubi i do 13.5 mg gvožđa na dan, a neke studije govore da svaka peta žena zbog jakih odliva ima anemiju.

Kako lečiti anemiju?

Prirodna terapija biljem:

Čaj od šipka, koprive, kičice i maslačka

Recept za pripremu čaja protiv anemije: 2 kašičice šipka, 2 kašičice lista od koprive, 1 kašičice kičice, 2 kašičice korena maslačka, 1 litar hladne vode

Priprema čaja: Usitnjeno suvo bilje preliti hladnom vodom i ostaviti pokriveno preko noći. Nakon toga mešavinu prokuvati na laganoj vatri 4 do 5 minuta, te ostaviti pokriveno da odstoji 15 do 20 minuta. Čaj procediti, zasladiti medom i popiti tokom dana.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs