Da li ste znali?

Vaš mesec rođenja stvarno donosi ove bolesti: Naučnik uspeo da dokaže!

Rođeni u maju, junu i julu obično su zdravi kao dren

Medicina
Autor:
Vaš mesec rođenja stvarno donosi ove bolesti: Naučnik uspeo da dokaže!
Foto: Shutterstock

Stručnjaci tvrde da sada postoje i naučni razlozi zbog kojih treba da obratite pažnju na mesec u kojem ste rođeni!

Proučavajući veliku bazu podataka pacijenata koju je Medicinski centar Kolumbije razvijao poslednjih godina, doktor Nikola Tatoneti i njegov tim su po prvi put posmatrali da li mesec rođenja zaista može da ima neke veze sa nastankom određenih bolesti.

Uspeli su da utvrde da je od 1668 bolesti koje su primećene kod pacijenata, 55 pokazalo snažnu vezu sa mesecom u kojem su ti ljudi rođeni, a Tatoneti tvrdi da to nije slučajnost.

Utvrđena je veza sa 16 bolesti koje niko do sada nije povezivao sa mesecima, a među njima je veliki broj onih koji su u vezi sa zdravljem srca.

"Astrologija se temelji na mesecu u kom ste rođeni, što šteti ovakvim istraživanjima, jer ona nema nikakvih naučnih dokaza koji je potvrđuju. Doba godine u kojem ste rođeni odražavaju se na vas nakon rođenja", rekao je Tatoneti.

Izgled vašeg tela zavisi od meseca rođenja: Tajna vitkosti je jednostavna!

foto: Shutterstock

Prema podacima dobijenim kroz istraživanje sprovedeno na 1,7 miliona ljudi, rođeni u januaru najčešće boluju od hipertenzije, dok februar kao mesec rođenja donosi atrijalnu fibrilaciju, poremećaj srčanog ritma koji izaziva treperenje pretkomore.

Takođe se pokazalo da i prolećni meseci donose srčane bolesti, pa tako oni koji su rođeni u martu boluju od ateroskleroze, a oni koji rođendan slave u aprilu, ne mogu da zaobiđu anginu pektoris.

Rođeni u maju, junu, julu i avgustu su najčešće veoma zdravi i pošteđeni opakih bolesti, koje se ponovo javljaju u septembru - rođeni u ovom mesecu boluju od astme.

Sa druge strane, oktobar mesec donosi mentalne bolesti, novembar česte infekcije, dok se rođeni u decembru bore sa bronhiolitisom od najranijih dana.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs