iSPROBAJTE

3 narodna leka za proširene vene: Veruje se da ovo ublažava podlive i jake bolove

Narodni lekovi za lečenje upaljenih vena često su delotvorniji od farmaceutskih lekova

Medicina
14:54h
3 narodna leka za proširene vene: Veruje se da ovo ublažava podlive i jake bolove
Foto: Shutterstock

Lečenje proširenih vena jabukovim sirćetom prilično je popularna i efikasna metoda borbe protiv bolesti. Jabukovo sirće pomaže kod proširenih vena jer sadrži više od 20 minerala i elementa u tragovima potrebnim krvim sudovima, kao i vitamine C, A, B.

Jabukovo sirće: Povećava tonus kože; jača zidove krvnih sudova; uklana edem; poboljšava cirkulaciju krvi.

Koja ulja vele proširene vene?

Kod lečenja proširenih vena uljima, najviše se koristi: ricinus, crni kumin, sandalovina, ulje lana, ulje belog luka i td.

Eterična ulja protiv proširenih vena se koriste na dva načina:

Nekoliko kapi 2 ili 3 različita ulja dodaje se u kupku sa toplom vodom. Ovu kupku koritsite tokom večeri.

Eteričan ulja možete dodati i u kreme za masažu ili masažna ulja i nežnim pokretima utrljavati u kožu od gležnjeva ka bedrima.

Med: Lečenje proširenih vena sa pčelinjim proizvodima ima dugu istoriju. Svi ovi recepti su efikasni, ali nisu uvek dostupni stanovnicima u gradu.

Tretman proširenih vena medom je sledeći: Sloj meda se nanosi na platno koje se stavlja na upaljene vene, obmotaju se noge plastičnom folijom, pa fiksira se sve zavojem.

Prvog dana se ovaj oblog drži 2 sata, drugog dana 3 sata, a trećeg dana 4 sata, zatim se komprese sa medom ostavljaju preko noći. Trajanje lečenje medom je obično 2 do 3 nedelje.

Paradajz: Za lečenje upaljenih vena koristi se zeleni paradajz. Tretman je jednostavan: paradajz isečen na kolutove stavlja se na upaljene vene i drži se dok se koža ne zagreje. Zatim se paradajz spere hladnom vodom. Nakon toga, naneti drugu polovinu paradajza isečenu na kolutove. I postupak ponavljati 4 puta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs