iSPROBAJTE

3 narodna leka za proširene vene: Nakon tri nedelje nestaju venski čvorovi! (RECEPT)

Narodni lekovi za lečenje upaljenih vena često su delotvorniji od farmaceutskih lekova

Medicina
Foto: Shutterstock

Lečenje proširenih vena jabukovim sirćetom prilično je popularna i efikasna metoda borbe protiv bolesti. Jabukovo sirće pomaže kod proširenih vena jer sadrži više od 20 minerala i elementa u tragovima potrebnim krvim sudovima, kao i vitamine C, A, B. 

 

Jabukovo sirće: Povećava tonus kože; jača zidove krvnih sudova; uklana edem; poboljšava cirkulaciju krvi. 

 

 

 

Koja ulja vele proširene vene?

 

Kod lečenja proširenih vena uljima, najviše se koristi: ricinus, crni kumin, sandalovina, ulje lana, ulje belog luka i td.

 

Eterična ulja protiv proširenih vena se koriste na dva načina: 

 

Nekoliko kapi 2 ili 3 različita ulja dodaje se u kupku sa toplom vodom. Ovu kupku koritsite tokom večeri.

 

Eteričan ulja možete dodati i u kreme za masažu ili masažna ulja i nežnim pokretima utrljavati u kožu od gležnjeva ka bedrima.

 

Med: Lečenje proširenih vena sa pčelinjim proizvodima ima dugu istoriju. Svi ovi recepti su efikasni, ali nisu uvek dostupni stanovnicima u gradu. 

Tretman proširenih vena medom je sledeći: Sloj meda se nanosi na platno koje se stavlja na upaljene vene, obmotaju se noge plastičnom folijom, pa fiksira se sve zavojem.

 

Prvog dana se ovaj oblog drži 2 sata, drugog dana 3 sata, a trećeg dana 4 sata, zatim se komprese sa medom ostavljaju preko noći. Trajanje lečenje medom je obično 2 do 3 nedelje. 

 

 

Paradajz: Za lečenje upaljenih vena koristi se zeleni paradajz. Tretman je jednostavan: paradajz isečen na kolutove stavlja se na upaljene vene i drži se dok se koža ne zagreje. Zatim se paradajz spere hladnom vodom. Nakon toga, naneti drugu polovinu paradajza isečenu na kolutove. I postupak ponavljati 4 puta. Svakodnevnom upotrebnom paradajza na ovaj način, venski čvorovi će nestati tokom 3 nedelje.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs