NIJE NAIVNO

Ublažite simptome: Prirodno rešenje za gastritis i gorušicu!

Osobe sa gastritisom imaju tendenciju da razviju prekomerni rast bakterije Helicobacter pilori u crevima

Medicina
Autor:
Ublažite simptome: Prirodno rešenje za gastritis i gorušicu!
Foto: Profimedia

Gastritis je naziv za upalu želudčane sluznice koja može biti akutna i hronična. Nastaje usled upotrebe nesteroidnih protuupalnih lekova, alkohola ali vrlo često se javlja i usled infekcije Helokobakterijom.

Dakle, u slučaju pojave bolova u gornjem delu stomaka, nadutosti i promena u stolici, svakako se savetuje pravovremeni odlazak kod lekara. Na sreću postoje i prirodna rešenja koja mogu da spreče ovaj problem.

Pozabavimo se prvo simptomima. Ova stanja mogu da nagoveste pojavu gastritisa:

  • Kod većine pacijenata su najčešće prisutni bolovi, nadutost, kiselina, podrigivanje, mučnina i osećaj težine u želucu.
  • Zbog želudačane kiseline, često su prisutni i problemi sa sinusima, grlom, kašljucanjem pa čak i raznim kožnim problemima. Nekim osobama koje su imale helikobakteriju pojavljivale su se čudne crvene fleke po koži i kapcima.
  • Kada je kiselina jaka, ona iritira sluznicu jednjaka i usne šupljine, a posledica je tazvoj ezofagitis tj.upala jednjaka, dok će sluznica usta i jezika biti bela, sa pratećim simptomima kao što su bolovi, peckanje jezika, nelagoda, smanjenn apetiti, pa i gubitak težine.

Svi prirodni lekovi od jabukovog sirćeta na jednom mestu: Kompletna kućna apoteka je u jednoj boci!

Prvi savet je da posetite lekara, ali od pomoći u slučaju nadutosti može da bude i plod komorača koji ćete ubaciti u čaj. U slučaju jakog stresa i malo veću količinu melise, valerijane ili hmelja, koje su poznate kao biljake koje smiruju.

U prostoru u kome provodite dosta vremena dodajte aromatično ulje sa mirisom sandalovine, lavande ili mandarine. Ovaj trik je odličan, jer kiselina može da izazove i probleme sa sinusima.

Ne nosite usku odeću koja vas steže i stvara pritisak na želudac. Pomoćiće i ukoliko želudac utoplite nekom oblogom ili ćebetom.

Evo šta kažu lekari kada je hrana u pitanju. Koje namirnice je najbolje izbegavati:

Previše ljutu, previše slanu, kao i previše masnu hranu je poželjno izbegavati. Hrana koja je vruća ili ona iz frižidera nije poželjna. Tokom prvih meseci treba izbegavati svu sirovu hranu.

Bolesni želudac ne može na najbolji način da svari celulozu iz sirovog voća i povrća, pa zato povrće treba da bude bareno, a najbolje voće je ono iz kompota.

Vožnja automobila može da bude opasna: Uz ovaj dodatak osećaćete se mirnije i sigurnije u putu!

Ovaj čaj je odličan saveznik u borbi protiv gastritisa:

Sastojci:

Primena:

Pomešajet sve biljke u istoj razmeri i u prokuvalu vodu dodajte jednu kašiku. Ostavite da odstoji oko 15 i nakon toga ga popijte.

Preporučuje se da dnevno unesete pola litre. Čaj se pije bez ikakvih dodataka.

Hrono ishrana - ishrana prema bioritmu: Koliko ste usklađeni sa svojim biološkim satom?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs