greške koje sve pravite

Ovo sve radite, a ne smete: Zbog ovih 5 grešaka imate loše oblikovane obrve!

Od previše počupanih do gotovo spojenih, obrve su prošle kroz nebrojano mnogo trendova

Nega
Autor:
Ovo sve radite, a ne smete: Zbog ovih 5 grešaka imate loše oblikovane obrve!
Foto: Profimedia

Manekenka Kara Delevinj je proslavila prirodan izgled obrva, ali neke od nas i dalje činimo brojne greške kada je u pitanju sređivanje obrva.

Sania Vucetaj, ekspert za sređivanje obrva otkrila je za "Pure Wow" pet najčešćih grešaka koje činite pri sređivanju obrva.

Besciljno ih čupate

Naravno da je sasvim normalno svakih nekoliko dana da počupate par dlačica koje ne pripadaju obliku vaših obrva, ali nikako ne čupajte besciljno.

Kako biste postigli idealan oblik, Sania savetuje da olovkom za obrve nacrtate željeni oblik i zatim počupate višak oko njega.

Za ovim trendom su žene odlepile: Lavovske obrve su hit na društvenim mrežama! (FOTO)

foto: Profimedia

Tretirate obrve s previše proizvoda

Serumi, kreme i razna druga preparativna kozmetika možda odgovara vašoj koži, ali to ne znači da je jednako dobra za vaše obrve.

Sania naglašava kako nikada ne bi trebalo na obrve nanositi ove proizvode jer oni začepljuju folikulu vlasi što uzrokuje proređivanje i opadanje dlaka s obrva.

Koristite uvećavajuće ogledalo

Glavni krivac za previše počupanih obrva je uvećavajuće ogledalo. Detaljan pregled navodi nas na brigu oko svakog detalja, a znate i same da jedna dlaka čini razliku kada su u pitanju obrve.

Isto važi i za prejako svetlo i ako stojite preblizu ogledalu.

Stručnjak za obrve otkrio 5 zlatnih pravila: Podmladite lice ovom jednostavnom tehnikom!

Previše skraćujete obrve

"Ako ste u nedoumici, napravite manje kada je u pitanju šišanje obrva", ističe Sania.

Ako prekratko skratite obrve, one bi mogle da izgledaju znatno tanje, a čak mogu početi da rasti u pogrešnom smeru. Treba samo da počešljate obrve prema gore i odsečete samo one vlasi koje se dužinom preterano ističu naspram drugih.

Razmišljate o mikroblejdingu

Iako zvuči vrlo privlačno imati što manje posla s uređivanjem obrva, Sania ipak savetuje da se ne odlučujete na mikroblejding obrva.

Osim što rizikujete trajno loš oblik obrva, Sania upozorava da rezultat može biti isprva pretaman, a zatim se ispirati u plavkastu ili ružičastu nijansu. A kako povratka nema kada je u pitanju mikroblejding (barem četiri godine) važno je razmotriti sve moguće posledice. Držite se sigurnog i same uređujte obrve proizvodima namenjenim za to.

Dosadilo vam je da sami sređujete obrve? Saznajte šta se krije iza čuvenog japanskog iscrtavanja!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs