stesao se iz osvete

Zbog gojaznosti je pao u depresiju i ostao bez žene: Onda je smršao čak 101 kilogram!

U jednom trenutku se osećao kao balon koji će da pukne, te je promenio svoje život iz korena

Lepi & Zdravi
13:03h Autor:
Zbog gojaznosti je pao u depresiju i ostao bez žene: Onda je smršao čak 101 kilogram!
Foto: Profimedia

Amerikanac Stephen Ringo (38) je zbog gojaznosti zapao u depresiju i izgubio seksusalni život, te ga je supruga ostavila. Ali, onda je doživeo neverovatnu transformaciju i izgubio čak 101 kilogram.

Njegova težina je u skladu s njegovim lošim navikama iz godine u godinu rasla. Nije mogao da se sagne i obuje čarape.

S prevelikom težinom seksualna želja mu je skoro pa nestala, što je dovelo do depresije, a nakon toga, u 2016. godini, i do razvoda.

Primoran da preispita svoj život i odluke koje su ga dovele do toga, odlučio je da promeni svoj život. Krenuo je u teretanu i promenio način ishrane.

"Bilo bi pošteno reći da mi je težina uništila moj brak. Bio je to najveći faktor. Kako se težina povećavala, tako se odnos s mojom ženom srozavao. Bio sam depresivan i to je jako uticalo na našu intimnost. Zbog težine sam izgubio seksualni život", započeo je svoju priču Stephen.

"Iskreno verujem da je kombinacija depresije i potpune nezainteresiranosti za seks oterala moju ženu od mene. Da sam bio bolji muž, mislim da bih uspeo da rešim svoje probleme i spasim brak", izjavio je za Daily Mail.

Osim što je uništila njegov brak, gojaznost je uticala i na druge aspekte njegovog života.

Izbacio samo jednu namirnicu, smršao 55 kg: Ovaj metod nema šanse da vam ne uspe!

"Težina me je sprečavala u svemu. Jutarnje oblačenje je bila prava muka. Koliko truda je trebalo da samo navučem čarape ujutro", priseća se.

"Moja bivša supruga i ja smo otišli na odmor u Njujork 2012. godine i tu se videlo koliko sam preterao s težinom. Kada ste u Njujorku jako puno pešačite. Nakon šetnje u Central Parku morao sam pola sata da sedim na klupi kako bih se odmorio. Osećao sam se jadno", opisuje Stephen svoj izlet.

On smatra da je najveći uticaj na njegovu gojaznost imala njegova lenjost da spremi jelo.

"Obično bih naručio brzu hranu. Nikad ne bih seo unutra, nego išao s autom kako bi mislili da naručujem hranu za porodicu. Ali, kad bih pojeo strašno bih se osećao. Mrzeo sam samog sebe. Za večeru bih obično naručio picu", opisuje Stephen svoje loše navike.

"Bio sam širok koliko i visok. Opseg struka mojih pantalona je bio 152 centimetra, a visok sam 170 centimetra. I onda sam odlučio da ponovo krenem u teretanu. Prvi put je bilo grozno, gadio sam se samom sebi. Mogao sam dižem samo 80 kilograma, a toliko sam poslednji put maksimalno dizao kad sam bio tinejdžer", priseća se teškog početka.

"Ne znam kako sam sam dopustio da stvari odu tako daleko. Malo po malo, prvo sam izgubio 30 kilograma. Svaki dan sam se nagovarao da idem u teretanu, ali nisam odustao.

Uz to, počeo je i da posti na način da jede u intervalu od 4 sata, to jest da u danu jede između 17h i 21h.

Sam smislio dijetu i smršao 20 kilograma: Banane i urme su mu najbolji saveznici!

foto: Profimedia

Za dve godine izgubio je ukupno 101 kilogram. Doživeo je neverovatnu transformaciju- struk mu se smanjio sa 152 centimetra na 81.

"Kad bih došao iz teretane pojeo bih jabuku, a za večeru malo ćuretine i graška. Tu i tamo bih se zasladio s malo kokica ili nemasnim sladoledom - objasnio je gospodin Ringo.

"Ovaj gubitak kilograma je promenio moj život. Nešto jednostavno, poput oblačenja čarapa, je napravilo toliku razliku u mom životu pre i posle gubitka težine. Ali, iako sam izgubio kilograme, ostala je da visi koža. Voleo bih da je sklonim, ali operacija je jako skupa pa to momentalno nije moj prioritet", objasnio je da njegova transformacija još nije gotova.

"Nisam još spreman za ljubavnu vezu. Ali, za razliku od pre, sad sam zadovoljniji sam sobom i mislim da bi to napravilo veliku razliku u mom odnosu s nekim", zaključuje gospodin Ringo.

Mislili ste da je maslinovo ulje dobro za mršavljenje: Evo dokaza da grešite!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs