Uskladite vašu boju kose

Ovako se nosi balajaž: I dalje je u trendu, samo obogaćen sa 10 novih fantastičnih nijansi za ovu jesen!

Poznate dame ponosno nose ovaj trend bojenja kose

Nega
16:19h Autor:
Ovako se nosi balajaž: I dalje je u trendu, samo obogaćen sa 10 novih fantastičnih nijansi za ovu jesen!
Foto: Profimedia

Ako ste mislili da će balajaž otići u zaborav, varate se! Dolazi nam bogatiji za 10 fantastičnih nijansi kojima nećemo moći da odolimo, piše Cosmopolitan.rs

Podsetimo se, balajaž tehnika farbanja u osnovi uključuje lagano posvetljavanje delova kose bez drastične promene izgleda, što je priznaćete veoma važno ako želimo samo malu izmenu na svom licu.

Izuzetno je prihvaćena i voljena među svim pripadnicama ženskog pola već izvesni vremenski period. Sada je ponovo u žiži interesovanja zahvaljujući frizerima koji vrlo uspešno eksperimentišu sa novim kolor kombinacijama.

Prošle godine, recimo, rad sa tamnijim tonovima postao je toliko popularan da je novonastali trend dobio zasebno ime: falajaž. Ali vratimo se ipak balajažu, jer istražujemo detaljno za vas ovu čuvenu tehniku i donosimo vam nove trendove.

Šta je važno da znate o balajaž tehnici

Već smo napomenuli da je u pitanju tehnika, a ne izgled. Reč je francuskog porekla i označava čišćenje. Ideja je u kreiranju igre senki aplicirajući boju uz asistenciju četke i lopatice. Vizuelnim efektima stvoriće se šik frizura koja je daleko suptilnija od nekadašnjeg ombrea.

Bilo da ste plavuša ili brineta, gotovo svaka od nas moći će da osmisli nešto po svom ukusu. Ideja je u tome da ne vidite gde počinju, a gde se završavaju ofarbani pramenovi. Prelaz između osnovne boje i svetlijih krajeva treba da bude besprekoran i fluidan.

Zlatna haljina Amal Kluni: Glamurozan izgled koji mami uzdahe! (FOTO)

Džasmin Tuks
Džasmin Tuksfoto: Profimedia

Koliko često treba da obnavljate boju?

Dobra stvar što se tiče balajaža jeste ta da je potrebno malo truda za održavanje. Mogu da prođu meseci između dve posete salonu i farbanja, ali ono što preporučujemo jeste tretman prelivanja na svakih četiri do šest nedelja, kao i regularna upotreba ljubičastih šampona kako biste očuvali željeni ton.

Kakva je razlika između ombrea dip daja i balajaža?

Ombre: Kosa rađena u ovoj tehnici sastoji se iz svetlijeg i tamnijeg dela. Tranzicija je vidljiva, ali postepena i kreće se iz tamnije ka svetlijoj.

Dip daj: Pruža mnogo jači, edži luk. Naravno, dve boje su uključene, a proces... zamislite kosu čiji krajevi kao da su se utapali u kanticu farbe. E, to je to!

Balajaž: Farba nanešena uz pomoć četke i daščice u cilju postizanja prirodnog izgleda kose koja je posvetlela pod uticajem sunčevih zraka, daje divnu strukturu bilo kojoj frizuri.

Da li mogu balajaž da uradim kod kuće?

Tretman je rezervisan za frizerski salon, i mi savetujemo da se toga pridržavate. Ukoliko želite da se posvetite nezi vaše kose i u kućnim uslovima, tako nešto više je nego poželjno. Upotreba kvalitetnih šampona, regeneratora i maski, uslov je koje treba da ispunite. Ako plivate, koristite zaštitnu kapicu. Ona štiti vaše vlasi od grubog hlora i slane vode, poslednje što želite je suva, oštećena i kosa kojoj se isprala boja.

A sada kada smo vam rekli ili podsetili najvažnijih stvari vreme je da vam donesemo aktuelne trendove! Inspirisale su nas zvezde sa A liste koje uvek prve isprobaju sve što je dobro.

Da li smete odgovorno da tvrdite da nikada ranije niste ukucali u pretraživač pojam "kosa Džesike Albe?" Mi ćemo priznati da jesmo, jer glumica koja važi jednu od najlepših, nije pogrešila u stilizovanju kose od dana kada je stupila na javnu scenu. Njen balajaž u tonovima meda jako je laskav i predstavlja boju koja zaista pristaje svima.

Džesika Alba prošetala 3 stajlinga u jednom danu: Savršeno skockana mama! (FOTO)

foto: Profimedia

Điđi Hadid boginja je zlatnih tonova. U poslednje vreme, koren kose joj je tamniji od onoga na šta smo navikli, dok je istovremeno manekenka zadržala tople pramenove koji uokviruju i ističu njeno mladoliko lice.

Odličan izbor za svaku priliku: 5 modela pantalona sa visokim strukom koji će se nositi ovog leta!

foto: Profimedia

Ukoliko ste nepopravljiva zaljubljenica u plavu boju kose, ali jednostavno ne možete da se pomirite sa konstantnim problemom izrastka, Nikol Riči rešila je ovu zagonetku za vas. Njena karamel podloga sa plavim primesama, laganija je verzija ove tendencije u bojenju kose. Pomoći će u dugotrajnijem prekrivanju tamnijeg korena.

Nikol Riči dala najbolji modni savet: Bitno je da ne nosite ništa što vam se ne nosi!

foto: Profimedia

U slučaju da priželjkujete diskretni balajaž, a ponosna ste vlasnica tamne kose, odnesite ovu fotografiju Olivije Mun kod frizera i dobićete najdivnije pramenove boje lešnika.

Slatka, seksi, predivna: Evo šta stvarno znači kada vam muškarac ovo kaže!

A post shared by Olivia Munn (@oliviamunn) on

Viktorijin anđeo Džasmin Tuks još jedna je članica balajaž pokreta. Zaljubljeni smo u nijansu njenih pramenova, pa pogledajte ih!

Spektakl godine: Viktorijini anđeli u najskupljem donjem vešu opravdali očekivanja! (FOTO)

A post shared by Jasmine Tookes (@jastookes) on

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs