Birajte prirodu

Umesto šamponom, kosu perite ovim: Za zdravije vlasi, brži rast i veći volumen!

5 najpopularnijih zamena za šampon sa najjačim efektom

Nega
Autor:
Umesto šamponom, kosu perite ovim: Za zdravije vlasi, brži rast i veći volumen!
Foto: Shutterstock

Sve jači "No poo" pokret koji zagovara prirodno pranje kose i potpuno izbegavanje šampona mnoge je ostavio u potrazi za novim rešenjima začistu, zdravu i sjajnu kosu.

Predstavljamo vam 5 najpopularnijih i najefektnijih zamena za šampon:

1. Soda bikarbona

Ako želite da probate prirodnije sredstvo za pranje kose, probajte da umešate jednu supenu kašiku sode bikarbone u šoljicu tople vode i mešajte dok se prašak u potpunosti ne otopi. Stavite smesu na koren kose i dobro umasirajte, pa nastavite da masirate niz kosu. Nakon toga temeljno isperite.

2. Jabukovo sirće

Pomešajte vodu i sirće u razmeri kašika sirćeta na 1 šoljicu vode i napravite toliko smese koliko vam treba da isperete celu kosu (za dugu računajte oko dve litre).

3. Sok od limuna

Ako imate ravnu kosu ili kosu sklonu peruti, probajte mešavinu soka od limuna i vode. Limunska kiselina će pomoći kod rešavanja problema peruti. Potrebno je iscediti sok jednog limuna i dodati istu količinu tople vode i mešavinu umasirati na teme. Raščešljajte kosu češljem sa širokim zupcima i nakon desetak minuta isperite mešavinu s kose.

Šampon ne koristi 8 meseci, a kosa joj je glatka i sjajna: Evo u čemu je tajna! (FOTO)

foto: Profimedia

4. Glina

Ako imate masnu kosu za pranje je najbolje koristiti glinu. Najbolji izbor je rasul (marokanska) ili bela (kaolin) glina za normalnu i suvu kosu i zelena ili bentonit glina za masnu. Potrebno je pomešati četvrtinu šoljice izabrane gline sa punom šoljicom vode. Može se dodati i par kapljica eteričnog ulja zbog lepšeg mirisa. Mešavinu staviti na mokru kosu i masirati kao kada perete sa šamponom. Kako bi kosa na kraju bila potpuno čista, glinu je nakon masiranja potrebno ostaviti još 5 minuta i potom isprati.

5. Obična voda

Ako samo želite da smanjite količinu šampona koji koristite, probajte svaki drugi put da operete kosu samo toplom vodom, masirajući skalp kao da ste ga našamponirali i na kraju dobro isprati.

Da vam kosa raste kao iz vode: Samo jedno zrno ove namirnice učiniće čuda!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs