Zauvek u modi

Nega po receptima naših baka: Prirodni trikovi za lepu kosu

Limunov sok pomoći će vam da uklonite tamne ožiljke od bubuljica, pa čak i same bubuljice

Nega
13:25h Autor:
Nega po receptima naših baka: Prirodni trikovi za lepu kosu
Foto: Shutterstock

Danas je vrlo lako da se izgubimo sa toliko proizvoda za lepotu i negu kože. Svakog dana se pojavi nešto novo - taman kad počnete da koristite BB kremu, pojavi se nova CC krema. Ipak, postoje neke stvari koje ostaju iste i jednako efikasne - trikovi za lepotu koje su koristile naše bake. Drage dame, za vas smo sakupili trikove za lepotu naših baka koji će u modi biti zauvek.

Za zdravu kosu

1. Ako vaša kosa poprimi zelenkasti ton, posebno kod plave kose, može vam pomoći sok od paradajza. Nanesite ga duž cele kose kao masku i ostavite 10 minuta. Crveni pigment neutralisaće zeleni i vaša kosa će opet izgledati sjajno.

2. Aspirin vam može pomoći ako imate perut. Perut nastaje zbog određene sorte gljivica i acetilsalicilna kiselina suzbija razvitak bolesti. Kako biste se rešili perutanja, dodajte 2 izmrvljene tablete u svoj šampon i koristite 2 nedelje.

3. Možete posvetleti svoju kosu bez hemikalija pomoću spoja kamilice i limunovog soka. Prelijte 25g kamilice čašom ključale vode i ostavite da odstoji jedan sat. Nakon toga, dodajte sok od pola limuna i nanesite duž cele kose. Ostavite da odstoji najmanje jedan sat. Ako stavite kapu za tuširanje i obmotate peškirom, efekat će biti još bolji.

4. Da bi vaša kosa bila glatka i zdrava, isperite rastovorom jabukovog sirćeta i vode. Ovo će pomoći da se folikuli zatvore i vaša kosa biće mekana i sjajna.

foto: Shutterstock

Za zdravu kožu i rumene obraze

5. Ako vam se zbog nespavanja pojave tamni kolutovi oko očiju, isecite krompir na pola i stavite na oči. Vaša koža postaće svetlija za 15 minuta.

6. Trake za mitisere možete zameniti ovim prirodnim receptom. Pomešajte po jednu kašičicu meda, brašna i vode, nanestite na vatu i stavite na problematično područje. Uklonite nakon 10 do 15 minuta.

7. Aloe vera može vam pomoći u borbi protiv akni. Presecite jedan list na pola i nanestite deo sa pulpom na problematično područje i zalepite flasterom. Kako ova biljka ima antiseptičko dejstvo, upala će brzo nestati.

8. Limunov sok pomoći će vam da uklonite tamne ožiljke od bubuljica, pa čak i same bubuljice. Kiselina pomaže da izbelite ožiljke, posvetlite kožu i isušite bubuljice. Sve što je potrebno jeste da iscedite limun nanesete sok na bubuljice ili ožiljke i ostavite preko noći.

foto: Shutterstock

Da osvojite muška srca

9. Da bi vam parfem duže trajao, držite bočicu u frižideru. 10. Da ne biste preterali sa parfemom, špricnite ga na češalj i prođite kroz kosu.

11. Vaš zglob je idealan za biranje nijanse rumenila. Uštinite kožu sa unutrašnje strane zgloba. Boja crvenila koju dobijete ona je koja će vam pristajati najbolje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs