100% prirodno

Izbeljivanje zuba u toplini svog doma: Namirnicama iz kuhinje do blistavog osmeha! (RECEPT)

Evo jednostavnih i prirodnih načina da rešite probleme sa zubima

Nega
Autor:
Izbeljivanje zuba u toplini svog doma: Namirnicama iz kuhinje do blistavog osmeha! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Savršen osmeh se smatra za jednu od najatraktivnijih karakteristika koje osoba može da ima. Nažalost, mnogo stvari može da uništi izgled zuba kao što su pušenje, previše kofeina, nepravilna dentalna higijena. Naše naizgled nevine navike mogu da dovedu do problema kao što je stvaranje zubnog karijesa i kamenca. Ako želite da smanjite posete zubaru, evo jednostavnih i prirodnih načina da rešite probleme sa zubima.

Soba bikarbona

Soda bikarbona se može koristiti kao prirodni piling i sastojak je mnogih lekova. Pomešajte kašiku sode bikarbone sa prstohvatom soli, umočite mokru četkicu za zube u mešavinu i operite zube kako to inače činite.

Aloe vera i glicerin

Kako biste napravili moćnu, prirodnu pastu za zube, potrebno vam je: - jedna šolja vode - pola šolje sode bikarbone - jedna kašičica gela aloe vere - 4 kašičice biljnog glicerina - jedna kašičica eteričnog ulja limuna Istrljajte zube ovom mešavinom i oni će postati belji, sjajniji i zdraviji za samo nekoliko minuta.

Kamenac spada, zubi postaju blistavo beli: Samo promućkajte ovu smesu u ustima! (RECEPT)

foto: Profimedia

Kora od pomorandže

Nakon što ste pojeli pomorandžu, istrljajte zube korom - to je jednostavan način da očistite zubnu gleđ. Ovo će izbeleti zube i zaštititi ih od mrlja i bakterija. Nakon što ste trljali zube korom nekoliko minuta, isperite vodom.

Seme susama

Uzmite malo semena susama, žvaćite ga nekoliko minuta i onda ispljunite kako biste očistili zube i nežno eliminisali zubni plak. Posle toga, suvom četkicom uklonite ostatke susama. Ovaj piling možete koristiti i kako biste zaštitili zube od mrlja.

Vitaminska maska za zube

Zgnječeno voće i povrće koje sadrži vitamin C, brz je i jednostavan način da napravite pastu koja će zaštititi vaše zube od plaka. Pomešajte zgnječen paradajz, jagode i pomorandžu i stavite pastu na zube. Sačekajte 5-6 minuta, pa isperite. Ovo će uništiti sve bakterije u vašim ustima i osvežiti vam dah.

Rastvor sirćeta

Ovo nije najukusnije rešenje, ali je 100% prirodno i čisti zube bez štetnih efekata: - 2 kašike sirćeta - 1 kašika soli - 120 ml vode Pomešajte sastojke i ispirajte usta nekoliko dana za najbolje rezultate.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs