Jednostavno rešenje

Zaboravite na svakodnevno pranje: Zaboravljena namirnica iz vaše kuhinje rešava problem masne kose zauvek!

Ako ste se ikada pitali zašto dolazi do pojave prekomernog mašćenja kose, evo odgovora ali i rešenja

Nega
Autor:
Zaboravite na svakodnevno pranje: Zaboravljena namirnica iz vaše kuhinje rešava problem masne kose zauvek!
Foto: Profimedia

Kosa vam se masti dan ili dva nakon pranja? Ne brinite, postoji rešenje za to. Ako postupite po ovim savetima, moći ćete da odahnete od svakodnevnog pranja.

Naime, ako ste se ikada pitali zašto dolazi do pojave prekomernog mašćenja kose, evo odgovora. Do neprijatanog mirisa kose kao i njenog neurednog izgleda, dolazi kada naše lojne žlezde koje se nalaze u korenu kose izlučuju previše sebuma. Iako je korisno za naše teme i samu vlas, složićete se da nikako nije reprezentativno.

Sigurni smo da ste probali mnogo preparata kako biste rešili ovaj problem, ali u dugotrajnom saniranju prekomernog lučenja masti može vam pomoći samo jedno sredstvo – crni čaj.

Naime, postupak ispiranja kose ovim čajem pospešuje negu vlasišta i to sve zbog tanina koji je jedan od glavnih sastojaka crnog čaja. On reguliše lučenje sebuma i sužava pore, pri čemu kosa duže ostaje sveža i elastična. Takođe, crni čaj je bogat i kofeinom koji blagotvorno utiče na prekomerno opadanje kose.

Hrana zbog koje kosa može drastično da opadne: Lekari upozoravaju!

foto: Shutterstock

Recept

Sastojci:

- 1 filter-vrećica crnog čaja

- 3 dl vode

Priprema:

U omanjoj šerpici prokuvajte vodu u koju ćete dodati vrećicu crnog čaja i pustiti da se u potpunosti ohladi.

Postupak:

Operite kosu šamponom koji inače koristite. Kada ste sve to obavili kao i do sada, kosu isperite čajem koji ste prethodno pripremili i dobro ga umasirajte u teme. Zatim, isperite vodom i osušite kosu.

Napomena:

Ponavljajte ovo onoliko puta dnevno koliko inače perete kosu. Budite istrajni, jer ćete samo tako doći do željenih rezultata.

7 dana koristila ovaj domaći serum: Kosa joj porasla čak 2 cm! (RECEPT, VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs