Samo dva sastojka

Otarasila se peruti zauvek, preko noći: Samo je nanela ovo ulje na kosu! (RECEPT)

Postupak možete ponavljati koliko god puta hoćete, neće vam naštetiti, može vam samo pomoći
Hair & Makeup
10:00h Autor:
Foto: Thinkstock

Perut se stvara zbog delovanja gljivice Malasezzie, a ako se pojavi u malim količinama, to je normalno. Međutim, kada njeno širenje izmakne kontroli, nastaje gomila pahuljaste peruti koje ne možete tako lako da se rešite. Ona se hrani uljima s temena i tako još više raste. Teme tada postane iziritirano i pokušava da se reši samog sebe otpuštajući delove temena, tj. perut kako bi se očistilo.

 

10 problema koje rešava aspirin: Nije samo zdravlje u pitanju! (RECEPT)

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ovu metodu ljudi su koristili za lečenje peruti još u antičkom Rimu, a mnogi se njom služe još uvek jednostavno zato što deluje, piše Mighty Ambitious.

 

Potrebno vam je samo kokosovo ulje i limun. Toplo kokosovo ulje stavite na teme pre odlaska na spavanje i ostavite tako tokom noći. Ujutro utrljajte u teme limunov sok, ostavite pola sata i nakon toga operite kosu.

 

Ispirajte kosu jabukovim sirćetom: Rezultati će vas oduševiti!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kokosovo ulje učiniće čuda za vaše teme zato što je prirodni antifungicid, tj. ubija gljivice.

 

Limunov sok je odlično sredstvo za čišćenje i jedno od najboljih prirodnih sredstava za uklanjanje peruti s glave. Osim toga, limunov sok takođe ubija gljivice, dezinfikuje skalp, uklanja mrtve ćelije s kože i smiruje svrab. Takođe sadrži i vitamin C i limunsku kiselinu koja ubija gljivice.

 

Zato su ova dva sastojka idealan spoj da se rešite dosadne peruti jednom zauvek. Postupak možete ponavljati koliko god puta hoćete, neće vam naštetiti, može vam samo pomoći. Kokosovo ulje možete da stavljate i bilo kada tokom dana kada vam odgovara, ako vam je nezgodno uveče.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...