Koja boja kose vam najbolje pristaje?

Odabir odgovarajuće boje uključuje vaš ten i boju očiju, a neophodno je da obratite pažnju na boje koje koristite pri šminkanju
Nega
19:14h Autor:
Koja boja kose vam najbolje pristaje?
Foto: Shutterstock

Vrlo je važno izabrati boju koja vam najbolje pristaje jer ćete odmah izgledati bolje, a kosa bogatije i sjajnije. Sami možete da isprobavate više boja, ali najbolje bi bilo prepustiti se rukama profesionalnih frizera koji će kosu lepo nijansirati.

Prema stereotipima, plavušama pripisuju mladalačku vitalnost. Brinete doživljavamo kao žene kojima možemo verovati, crvenokose su one koje uvijek moraju da budu u centru pažnje. U kojoj boji biste se najbolje osećali?

1.Brinete

: Sve dame koje žele smeđu boju kose moraju unapred imati na umu da kosu treba da prilagode i boji tena. Ako ste bledi, uz tamo smeđu boju kose izgledaćete isprano i bolesno.

Šminka: Većina boja dobro pristaje uz smeđu kosu, pa sa senkom ne možete da pogešite. Ipak, kada želite da ostavite poseban utisak koristite one sjajnije. S rumenilom nemojte preterivati. Širokom gustom četkom nanesite sasvim malo ružičaste ili smećkaste boje. Kod ruževa se odlučite na neku nijansu crvene, a intenzitet prilagodite prilici i sopstvenom ukusu.

2.Crvenokose: Ako idete na poslovni sastanak ili razgovor za posao kosu vežite u rep da bi ste izgledali ozbiljnije. Za večernje izlaske izaberite neukroćene uvojke i svi će se sigurno okrenuti za vama.

Šminka: Ne bi trebalo da koristite previše šminke, niti da kombinujete boje. Upotrebljavajte samo crne olovke i smeđe senke. Rumenila izbegavajte.

3.Plavuše:

Plava boja dobro pristaje osobama koje imaju svetle oči i svetlu put. Ako se odlučite za plavu boju, frizera biste trebali vrlo često da viđate jer ispucali i isušeni plavi krajevi izgledaju jeftino. Takođe, plava boja ima jako puno nijansi pa se odlučite za onu koja vam najbolje odgovara. Kod izbora nijanse poslušajte stručni savet frizera.

Šminka: Možete koristiti senke svih boja. Ako želite dodatno da naglasite oči crnim lajnerom ili olovkom iscrtajte rub uz trepavice. Rumenila koristite po želji. Takođe i ruževe, iako će vama bolje odgovarati sjajevi za usne. Važna stvar za napomenuti je da pripazite na kontrast između kose i obrva.

4.Crnke: Ova boja dobro pristaje samo osobama koje imaju taman ten ili im je crna prirodna boja.

Šminka: Nemojte koristiti tamne senke jer ćete izgledati previše zatvoreno. Bolje vam je da kombinujete vesele boje ili koristite zelenu s kojom ne možete da pogrešite. Rumenilo nanosite samo po potrebi i to u malim količinama sa širokom četkom. Smeđa bi vam mogla najbolje pristajati jer ružičaste nijanse znaju da deluju neprirodno. Možete da koristite ruževe svih boja, ali ipak izbegavajte one previše uočljive. Odlučite se za nežnije tonove.

Želite da znate koji vam ton, pepeljasti ili zlatni, bolje pristaje, oko lica omotajte plavi ili narandžasti šal. Ako vam se više sviđa plavi, birajte pepeljaste, a ako vam bolje pristaje narandžasti birajte zlatne tonove.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs