Korisni saveti

Budite sami svoj majstor: 14 trikova za savršen manikir

Osušite lak na najbrži način, izbegnite neravnine na nalakiranim noktima, napravite francuski manikir na najlakši način
Nega
21:58h Autor:
Budite sami svoj majstor: 14 trikova za savršen manikir
Foto: Thinkstock

Ruke su uvek najizloženiji deo tela, a svaka žena svojim negovanim noktima i kvalitetnim manikirom pokazuje koliko drži do svoje nege. Otkrivamo vam 14 trikova za savršen izgled noktiju!

1. Štapićem za uši nanesite vazelin na kožicu oko noktiju pre lakiranja, kako biste kasnije bez problema uklonili višak laka za nokte.2. Kako biste izbegli neravnine na nalakiranim noktima, obavezno pre nanošenja laka nanesite dva sloja baznog laka. Tako će vaši nokti biti glatki i sjajni.3. Ako želite da istaknete boju, nokte prvo premažite mat belim lakom, a tek potom nanesite željeni lak.4. Ukoliko na nokte nanosite ukrase poput cirkončića, nanosite ih vrhom olovke za oči ili usta. Ona je savršene teksture da "uhvati" cirkončić, a krajem olovke potom možete da ga utisnete u lak.

Kako da limunom i sodom bikarbonom obrišete žute mrlje na noktima saznajte OVDE.

5.

Francuski manikir najjednostavnije ćete izvesti ako preko nokta nategnete običnu gumicu za tegle ostavljajući vrh nokta slobodnim za nanošenje belog laka.

6. Običnom prozirnom laku za nokte možete da dodate senku u prahu i da tako stvorite sopstvenu nijansu po želji.7. Mramorni efekat na noktima ćete postići ako u malu čašicu vode kapnete par kapi različitih nijansi laka za nokte, čačkalicom ih lagano izmešate, a zatim uronite prste u lak koji pluta na površini vode.8. Lak za nokte ćete ekspresno brzo da osušite ako umočite nokte u posudu vode s ledom.

Kako da prestanete da grickate nokte pročitajte OVDE.

9. Tvrdokorni lak za nokte koji se teško skida najlakše ćete odstraniti ako vatu natopite odstranjivačem laka, ostavite je na noktu i nokat umotate aluminijskom folijom.10. Ako koristite lak sa šljokicama, pre nanošenja šljokica nokte premažite običnim lepkom kako biste kasnije šljokice što lakše odstranili.11. Kako biste izbegli mehuriće u laku, nemojte da ga tresete pre upotrebe, već ga trljajte kroz ruke.12. Čep bočice laka za nokte koji ne uspevate da otvorite popustiće ako ga ostavite da odstoji u vrućoj vodi.

Kako da sami napravite svetlucavi lak za nokte saznajte OVDE.

13. Ako namažete vazelinom grlo bočice laka, nikad vam se više neće dogoditi da ne možete da ga otvorite.14. Vrhove bočice lakova namažite tim istim lakom za nokte kako biste lakše pronašli željenu nijansu, a zatim lakove pospremite u jednu kutiju kako bi vam trajali što duže.

A OVDE pročitajte kako da odaberete pravi lak za nokte.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs