Isprobajte

Limun i soda bikarbona: Brišu žute mrlje na noktima

Odlična prevencija od žutih mrlja na noktima su osnovni premaz i ulje čajevca, a izbeliće ih soda bikarbona, limunov sok i tablete za čišćenje zubne proteze
Nega
18:04h Autor:
Limun i soda bikarbona: Brišu žute mrlje na noktima
Foto: Thinkstock

Pušenje, gljivice i često nanošenje tamnih lakova mogu da uzrokuju žute tragove na noktima. Osim u slučaju gljivica, kada treba da zatražite pomoć lekara, mrlje mogu da se izbrišu uz pomoć domaće recepture.

Najpre nokte treba da očistite od laka i da ih nežno izribate četkicom za zube. To će da ukloni svu prljavštinu i omogući će prirodnim lekovima da bolje deluju, piše Dejli Mejkover.

Pasta od soda bikarbone

U malo mlake vode potopite dve do tri kašike sode bikarbone i mutite dok se mešavina ne zgusne. Nakon toga potopite prste na nekoliko minuta. Soda bikarbona omekšaće kožicu oko noktiju, izbeliće nokte i vratiće im sjaj.

Sok od limuna

Osim što jača i učvršćuje nokte, limun briše žute mrlje. Dovoljno je da ruke potopite u isceđeni sok od limuna ili da nokte premažete polovinom ovog voća i da nežno izribate četkicom za zube. Kiselina iz voća ukloniće žute tragove.

Tablete za čišćenje zubne proteze

U čašu vode ubacite dve tablete za čišćenje zubne proteze i potopite ruke na nekoliko minuta. Osim što čiste zube, izbeliće i žute nokte.

Prevencija uz ulje čajevca

Ulje čajevca je odlična prevencija od mrlja. Treba da ga redovno nanosite na nokte kako biste sprečili žute tragove, ali takođe će vam i izbeliti već postojeće. Korišćenje ulja čajevca iziskuje strpljenje zato što se prvi tragovi vide nakon dva do tri meseca.

Osnovni premaz štiti od mrlja

Pre nanošenja tamnih nijansi lakova obavezno treba da nanesete osnovni premaz. On će da zaštiti nokte od žutih mrlja. Prilikom skidanja laka, aceton treba pažljivo da isperete jer od njega nokti mogu da požute. Takođe, preporučuje se da povremeno noktima priuštite predah kako bi se oporavili od silnih hemikalija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs