KAKO VAM SE ČINE?

OVO SU UBEDLJIVO NAJBOLJE FRIZURE ZA TANKU KOSU, TVRDI FRIZER: Volumen o kome ste sanjale!(FOTO)

Samo pokaži ovo svom frizeru i opusti se!

Nega
Autor:
OVO SU UBEDLJIVO NAJBOLJE FRIZURE ZA TANKU KOSU, TVRDI FRIZER: Volumen o kome ste sanjale!(FOTO)
Foto: Shutterstock

Ako imaš super tanku kosu, digni ruku gore! Donosimo ti tipove frizura koje će od tvoje kose napraviti voluminozno čudo!

Baš kao što pravi ruž pretvara tvoje usne u nešto božanstveno, tako će i pravilno šišanje transformirati tvoju kosu i dati joj volumena i gustoće koju inače nema

Ove frizure za tanku kosu bit će ti spas baš onaj tren kad pomisliš da spasa više nema. Ponesi jednu od ovih fotki sljedeći put kod frizera!

Umesto da imaš makar nekakav volumen, moraš se boriti s malo vlasi koje su najčešće i dosta opuštene pa se tvoja svakodnevica sastoji od pokušaja oživljavanja frizure koja beživotno pada uz lice? Ne brini, nisi jedina koja ima problematičnu tanku kosu. No, nema mesta za očajavanje! Pitali smo frizera za po koji savet o frizurama za tanku kosu i stilizovanju tanke kose. Baš kao što pravi ruž pretvara tvoje usne u nešto božanstveno, tako će i pravilno šišanje transformirati tvoju kosu i dati joj volumena i gustinu koji joj nedostaju.

Ove frizure za tanku kosu bit će ti spas baš onaj tren kad pomisliš da spasa više nema. Ponesi jednu od ovih fotki sledeći put kod frizera!

Duga ravna kosa

Savršeno ravna kosa s razdjeljkom na sredinu idealna je frizura za tanku kosu ako želiš imati dugu kosu. "Kad puštamo tanju kosu da raste, najbolje je šišati je ravno i popuniti sa par komada ekstenzija na češljiće koje niti malo ne oštećuju prirodnu kosu, a dobiti ćemo savršenu gustoću," kaže frizer. Frizer otkriva i mali trik koji će pomoći dugoj, tankoj kosi da izgleda volumioznije - tvoje glavno oružje je dobar šampon za suvo pranje koji će spriječava vlasište da se prebrzo masti, daje na čvrstoći kose, a pritom povećava volumen.

Bob frizure za tanku kosu

"Kod kraće i tanje kose svakako preferiram slojevitije šišanje jer kod takvih dužina slojevi mogu napraviti dobar posao. Klijentkinja će lakše “naduvati” svoju frizuru i stilizovati je ako je slojevita", kaže . Bob je svevremenski klasik koji će uvek biti moderan iz razloga što ima toliko varijacija! Donosimo ti predlog dve bob frizure za tanku kosu koje će tvojoj kosi dati toliko željeni volumen.

Graduirani bob

Dosadio ti je klasični bob, a opet ne želiš preveliku promenu? U tom slučaju, reci svom frizeru kako bi volela isprobati stepenasti bob! Ova bob frizura idealna je za tanku kosu jer radi slojevitog šišanja stvara dojam više volumena.

Asimetrični bob

Još jedna moderna vrsta boba je asimetrični bob. Ovdje možeš birati želiš li ravno ošišanu ili stepenastu kosu, a poanta je u tome da jednu stranu kose ostaviš dužom radi postizanja volumena. Asimetričan bob stvara pomalo dramatičan izgled i ostavlja dojam jake žene koja se ne boji biti drugačija.

Kratke frizure za tanku kosu

Kratka frizura s puno volumena uvek će izgledati bujnije od duge kose bez volumena. Zlatni savet profesionalca - našpricaj sprej za volumen u korenu, a kosu obavezno suši naopačke! Ako si nesigurna jer si oduvek imala dugu kosu, možda te ovi sjajni primeri inspirišu i podstaknu da se odvažiš na nešto novo!

Talasasti piksi

Kratke kose će uvek izgledati voluminoznije od dugih, pa je u tom slučaju idealna frizura za tanku kosu piksi. Celebriti primeri za inspiraciju? Hale Beri i Rijana! Za postizanje volumena i talasastost, posluži se s malo spreja za teksturiranje.

Kosa dužine do vilice

Kosa dužine do vilice ili do ramena, koja je pritom ravno šišana, uvek daje genijalan privid volumena. Pobrini se da kod stilizovanje ovakve frizure ne dodaš previše teksture jer onda ćeš otežati vlasi i izgubiti iluziju volumena.

Frizure s gustim šiškama

Koju god frizuru imaš i nadodaš li joj šiške - bum, imaš volumena! Neka ti šiške budu što gušće i što ravnije, jer tako ćeš sav privid gustoće staviti na napred i zavarati gledatelja. Guste šiške možeš kombinovati na različite frizure, a svaku će učiniti posebnom, kao i tvoj čitav look!

Stepenaste frizure za tanku kosu - da ili ne?

Iako se često savetuje slojevito šišanje kod onih koji imaju tanku kosu, frizer se ne slaže s ovim savetima. "Kod klijentkinja koje žele pustiti kosu, a pritom je tanka, nikad ne preferiram slojevito šisanje koliko god se tvrdilo da će s tim gornji deo skočiti i postići će se volumen. Ne slažem se, kod duže, tanje kose samo ćemo dobiti efekt rezanaca i kosa neće imati željeni volumen, a niti dužinu jer će brže ispucati i s vremenom će se morati skratiti." Stepenasta frizura za tanku kosu možda ipak nije najbolje rešenje za tebe, međutim ima dovoljno frizura za tanku kosu između kojih možeš birati pri sledećoj poseti frizeru!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs