kako vam se dopada?

PRINCEZA KAROLINA JE DOKAZ: Ovo je savršena frizura za žene koje žele da puste sedu kosu! (FOTO)

U poslednje vreme, sve veći broj dama odlučuje se za prirodan izgled i ne skriva svoje sede vlasi. Naprotiv – ponosno ih ističu noseći zanimljive i atraktivne frizure. .

Nega
Autor:
PRINCEZA KAROLINA JE DOKAZ: Ovo je savršena frizura za žene koje žele da puste sedu kosu! (FOTO)
Princeza Karolina od Monaka, Foto: Profimedia

Jedan od poslednjih primera na ovu temu jeste iKarolina od Monaka, koja ove jeseni nosi šik bob, koji savršeno ide uz njenu sedu kosu

Princeza Karolina od Monaka svakako je nasledila lepotu i šarm od svoje majke Grejs Keli. Ona je nedavno učestvovala na međunarodnom takmičenju buketa u Monaku i sve očarala svojim besprekornim prirodnim izgledom, uz vrlo malo šminke i jednostavnu, elegantnu frizuru. Uz svedenu garderobu i diskretan nakit, princeza je još jednom pokazala da je lepota zaista u jednostavnosti, te da seda kosa ima svojih prednosti i da može delovati i te kako damski, otmeno i šarmantno.

SEDA KOSA JE NOVI TREND NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Ovih 5 neverovatnih žena su dokaz da je ta odluka bila prava! (FOTO)

Princeza Karolina
foto: Profimedia

Kako da negujete sedu kosu?

Puštanje prirodnih vlasi u beloj ili srebrnosivoj boji oslobađa nas farbanja i osvežavanja boje na svakih nekoliko nedelja, ali to ne znači da sedoj kosi nije potrebna nikakva nega. Štaviše, ona često zahteva poseban tretman, te ponekad upotrebu i profesionalnih kozmetičkih linija, kako bi kosa bila meka i imala lep sjaj.

Da biste održali hladnu belu ili srebrnkastu nijansu, važno je da makar jednom u dve nedelje koristite šampon koji „ubija” žućkastu nijansu kako biste neutralisali neželjene tople tonove. Zahvaljujući dodatku ljubičastih pigmenata i antioksidanasa, takav proizvod ne samo da čisti, već pre svega održava hromatski sjaj kose.

Dodatni savet: Budući da je seda kosa prilično suva, krta i lomljiva, imajte na umu da je aparati za stilizovanje poput fena, pegle i uvijača mogu dodatno isušiti. Zbog toga je vrlo važno da je pre sušenja ili oblikovanja obavezno isprskate sredstvom za hidrataciju i zaštitu od toplote.

Da li ste vi pristalica sedih vlasi ili pak više glasate za farbanu kosu?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs