OSVEŽITE KOSU PRED LETO

TREND BOJENJA KOSE IZ ’90-IH IZGLEDA JOŠ BOLJE NEGO PRE: Zanosni pramenovi za kojima će se svi okretati!(FOTO)

Trend koji je vladao 90-tih vratio se u nešto modifikovanom izdanju - i izgleda perfektno!

Nega
11:50h Autor:
TREND BOJENJA KOSE IZ ’90-IH IZGLEDA JOŠ BOLJE NEGO PRE: Zanosni pramenovi za kojima će se svi okretati!(FOTO)
Foto: Instagram / chrisweberhair

Svemirske punđe, crimped frizura i kopče u obliku leptira su sve redom bili trendovi u ’90-ima. No, jedan trend za kosu iz te decenije napravio je veliki povratak. Nosile su ga Bela Torn, Dua Lipa, Debi Rajan, Hilari Daf i još mnogo slavnih osoba. Dženifer Aniston popularizovala je ovaj trend kada je glumila Rejčel u hit sitkomu ‘Prijatelji’- to su čanki pramenovi. Oni su se, kao i svi najveći trendovi za kosu, ponovno proslavili zahvaljujući Instagramu.

Mnogi koloristi počeli su da se udaljavaju od balejaž tehnike bojanja. Sada gravitiraju prema stilu koji je puno izraženiji. Ali, ovoga puta, čanki pramenovi doživeli su pregršt modernih obrata. Boja više nije medena, obojeni delovi nisu manji od širine prsta i više se ne rade od samog korena kose.

Stručnjaci takođe ističu da ovakvi pramenovi najbolje funkcionišu za kovrdžavu ili valovitu kosu. Još jedan trik za postizanje najlepših chunky pramenova je odabir prave nijanse kojom ćete posvetliti svoju kosu. Stoga pramenovi ne bi trebali biti više od četiri nijanse svetliji od vaše boje kose.

ČANKI (CHUNKY) PRAMENOVI U PRIGUŠENOJ VERZIJI

Čanki pramenovi se mogu doimati kao vrlo hrabar izbor, ali postoji suptilniji način na koji se može kreirati ovaj trendi look iz 90-ih. Naime, pramenovi bi se trebali stopiti s ostatkom kose. Najbolji način na koji se to može postići je da su pramenovi manje izraženi i tanji u korenu kose, potom postupno postaju sve deblji i istaknutiji prema vrhovima.

Kada je reč o održavanju čanki pramenova, stručnjaci kažu da nije toliko komplikovano kao što možda mislite. Možda ćete se morati vratiti kod frizera svakih otprilike mesec dana, ako vam boja postane svetlija nego što želite ili poprimi tonove meda. Ipak, postoji jedna važna stvar o kojoj biste trebali voditi računa pre nego što isprobate ovaj trend. Dobro razmislite i odredite gde će vam biti razdeljak prie nego što odete kod frizera, jer bi vam u protivnom rezultat mogao izgledati čudno i asimetrično.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs