MAGIČNA MASKA

Čudotvorno deluje: Sprečite opadanje kose uz prirodnu masku od zelenog čaja!(RECEPT)

Otkrijte kako zeleni čaj protiv opadanja kose može da vam pomogne. Ovo je jednostavno, a delotvorno prirodno rešenje – možda baš ono koje ste čekali!

Nega
Autor:
Čudotvorno deluje: Sprečite opadanje kose uz prirodnu masku od zelenog čaja!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Kada se radi o prirodnim metodama ,mnoge žene su i dalje skeptične. Znate ono, nisam isprobao/la, pa ne verujem da deluje. Istina je da mnoge od nas muči problem opadanja kose, plaše se da će imati duguročne posledice, ali se suzdržavaju kada je reč o prirodnim načinima borbe protiv problema. Ipak, taj strah od opadanja kose nam uvek stoji u podsvesti i ne da nam mira.

Možda imate strah jer niste upućeni dovoljno u načine delovanja prirodnih supstanci. Moguće je i da ste čuli pogrešne informacije, niste ih primenjivali na pravi način itd. Šta god da je razlog vašeg oklevanja, ne brinite. Načini poput sprečavanja i oporavka kose zelenim čajem su nešto što je potpuno bezopasno i vrlo korisno.

Kako zeleni čaj sprečava opadanje kose?

Zeleni čaj je poznat od davnina. Koristi se u razne svrhe zbog svojih sastojaka. Svi smo ga pili u nekom trenutku, pogotovo ako smo imali problema sa kilogramima. Da, poznato je da je zeleni čaj dobar za mršavljenje. Ali da li ste znali da nam zeleni čaj pomaže i oko sprečavanja opadanja kose ? Verovatno niste.

Tajna je je u njegovom sastavu. Pa, da vidimo šta sve u njemu ima:

  • Sadrži flavonoide
  • Ima polifenole
  • Zeleni čaj sadrži vitamine A, E i C
  • U njemu možete naći i selen, cink, mangan, hrom …

Pa šta konkretno od ovih sastojaka pomaže oko opadanja kose ? Recimo da su antioksidanti presudni.

Kako se koristi zeleni čaj protiv opadanja kose?

Zeleni čaj protiv opadanja kose možemo koristiti na više načina. Možemo ga dodavati u:

  • Maske za rast kose
  • Tonik za kosu
  • Šampone za kosu

Maska sa zelenim čajem protiv opadanja kose

Ako želite da koristite zeleni čaj protiv opadanja kose, ali u formi maske imate sreće - u jedan od top izbora je spala ova maska. Sve što vam je neophodno je sledeće.

Sastojci:

  • Zeleni čaj – 2 kesice ili 2-3 kašike zelenog čaja iz zdrave hrane
  • Maslinovo ulje – par kapi
  • Hidratantna maska za kosu – možete i neku jeftiniju, ali da bude bez silikona
  • Po želji možete dodati malo kvasca kao izvor vitamina B

Priprema: Spremite čaj, sačekajte da se ohladi i sipajte 1/3 – ½ male šolje u činiju. Stavite i maslinovo ulje zajedno sa hidratantnom maskom (oko 1 šoljica). Promešajte i stavite na kosu. Preporučujem da je držite oko 15-20 minuta, a nakon isteka vremena isperite temeljno. Pre primene maske možete koristiti šampon (sa zelenim čajem), mada je preporuka primena šampona koji je baziran na aktivnim supstancama više različitih biljaka, zbog bržeg delovanja i dobrog uticaja na kosu.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs