VREDI IH POSLUŠATI

Dragoceni saveti stručnjaka: Jedino ćete se na ovaj način potpuno osoboditi peruti!

Postoji rešenje za ovaj problem i vrlo je jednostavno

Nega
Autor:
Dragoceni saveti stručnjaka: Jedino ćete se na ovaj način potpuno osoboditi peruti!
Foto: Shutterstock

Perut je problem koji muči i muškarce i žene podjednako. Za ovaj problem postoji efikasno rešenje, a ne radi se ni o kakvim skupim šamponima ili maskama. Da biste izbegli perutanje temena glave neophodno je da vodite računa šta jedete. Stručnjaci kažu da je u ovom slučaju najolje unositi hranu koja je bogata cinkom.

Baš kao što je i koži tela potreban pravi izbor namirnica da bi dobro izgledala, tako je i sa kožom glave.

Evo koje još namirnice povoljno utiču na rešavanje ovog problema. Koje treba pojačati, a koje izbegavati:

Smanjite unos šećera Šećer i jednostavni ugljeni hidrati pospešuju upalne procese, pa ih manje unosite jer je i perutanje kože posledica upalnog procesa. Unosite više voća i povrća Hrana bogata vlaknima, koja dobijamo iz voća i povrća, pospešuje rad sistema za varenje. Zdrav digestivni trakt ključan je za sprečavanje brojnih problema, pa i upalnih procesa, a dobra ishrana pomaže koži da bude zdrava. Naravno, i koži glave.

Smanjite unos hleba i piva Postoje studije koje perut povezuju sa gljivicama, pa bi trebalo da izbegavate hranu koja sadrži kvasac. Tu spadaju hleb i kvasna testa, ali i pivo i vino. Unosite zdrave masti Zdrave masne kiseline održavaju zdravlje kože, a hrana koja je njima bogata obuhvata tunjevinu, losos, laneno seme, maslinovo ulje, avokado, jaja, orahe. Grickajte bundevino seme Hrana bogata cinkom takođe može pomoći kod problema perutanja, pa stručnjaci predlažu da grickate bundevino seme, koje ga sadrži u većim količinama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs