saznajte više

Želite guste i dugačke trepavice?Da li ricinusovo ulje zaista pomaže?

I šta je bolje koristiti?

Hair & Makeup 25.08.2020. - 16:39h Autor: Stil / harpersbaazar.rs
Foto: Shutterstock

Duge, guste trepavice su ono čemu milioni devojaka širom sveta teže.

Neko je imao sreće sa genetikom, a neko ulaže ogroman napor da ubrza rast trepavica. Od davnina se ricinusovo ulje smatra glavnim lekom za rast trepavica, u čiju efikasnost niko gotovo ne sumnja.

 

Da li zaista radi i šta je bolje upotrebiti umesto ovog ulja?

 

Da li ricinusovo ulje podstiče rast trepavica? Ukratko, ne. Ricinusovo ulje može biti od velike pomoći u vašoj rutini lepote. Biljka iz semenki iz koje se izdvaja, ima snažna antioksidativna i protivupalna svojstva, pa prema tome, kozmetika sa dodatkom ricinusovog ulja može imati umirujuće dejstvo. Nisu pronađeni naučni dokazi da ricinusovo ulje može ubrzati rast trepavica, ali ipak može da donese neke koristi.

 

23 zlatna pravila ženske lepote: Ako ovo ne znate, sramota je što vas zovu ženom!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Félix Ruiz Díez (@felixruizdiez) on

Naše trepavice su često izložene raznim tretmanima: teški slojevi maskare, uvijanje, nastavci i agresivni pokušaji uklanjanja vodootporne šminke. Ricinusovo ulje stvara lipidnu barijeru oko svake trepavice i deluje poput balzama za kosu. Vlaži i hrani trepavice i čini ih otpornijim na mehanička oštećenja. Ricinusovo ulje ne može po svom sastavu da podstakne aktivni rast novih vlasi, ali savršeno smanjuje rizik od gubitka trepavica, što, naravno, utiče i na njihov izgled.

 

Kako, onda, podstaknuti rast trepavica?

 

Jedini lek koji moderna nauka zaista prepoznaje kao efikasan za rast trepavica su peptidi. To su molekuli koji se sastoje od aminokiselina i vrše građevinsku funkciju u telu. Koriste se u kozmetici i za lice i za telo i za kosu. Ako želite da narastu duge, guste, zdrave trepavice kojima neće trebati tri sloja maskare ili laminiranje - izaberite proizvode koji sadrže peptide i prirodna ulja. Molekuli proteina moći će da stimulišu rast, a ulja će ih zaštititi od štetnih mehaničkih oštećenja.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...