Naučite kako

Kako da dobijete savršenu "nude" šminku, korak po korak: Trikovi uz koje ćete se našminkati kao profesionalac!

Jedan od najpopularnije trendova u šminkanju možete veoma lako savladati, uz pomoć ovih saveta

Nega
Autor:
Kako da dobijete savršenu "nude" šminku, korak po korak: Trikovi uz koje ćete se našminkati kao profesionalac!
Foto: Shutterstock

Nude šminka je postala trend 1990-ih kada su se supermodeli prvi put pojavili na naslovnim stranama časopisa bez ikakve vidljive šminke. Poznata još kao nevidljiva šminka, kod ovog "luka" se koriste boje koje se prirodno nalaze na našem licu pa se stvara iluzija da šminke ni nema, a ipak delujemo odmorno i sveže.

Nude palete sadrže krem, rozikaste i braonkaste nijanse, a kod šminkanja je najvažnije da sve deluje prirodno i neupadljivo. Isprobavanjem kombinacija brzo ćete otkriti koji nude look vam odgovara za koje doba dana ili godine.

Priprema lica

Kako se uz nude look ne koriste jarke boje ni debeli slojevi šminke, priprema i nega lica je krucijalna. Ukoliko niste skoro uradili piling lica i usana, sada je idealan trenutak.

Hidratantnu kremu treba naneti na lice i vrat pre svakog šminkanja, ali je kod nude šminke obavezna. Da bi šminka bila postojana, posle kreme stavi odgovarajući prajmer za lice koji će ujednačiti ten i napraviti dobru podlogu za šminku.

Puder i korektor

Nanesite lagani tečni puder na lice i vrat u nijansi svoje kože. Korektor nanesite ispod očiju da bi dobili svež izgled lica, kao i na još uvek vidljive akne i ožiljke. Dobro izblendujte sunđerom.

Obrve

Nude look obično ide uz guste obrve. Ako imaš retke obrve, popunite ih olovkom ili senkom za oči. Pročitajte kako da pravilno popunite obrve, jer to je veoma važno.

Nude senke za oči

Nude palete sadrže mat i sedefaste boje u bež i braon nijansama. Kombinacije ovih senki su brojne, samo vodite računa da se slažu uz tvoj podton kože.

Nanesite prajmer za senku na kapke kako bi boje bile postojane. Preko celog kapka nanesite bež ili šampanj mat senku. Istu boju nanesite ispod donjih trepavica. Nanesite braon nijansu u pregib oka i na gornji kapak. Istu boju nanesite od sredine oka ispod donjih trepavica. Nanesite svetlu sedefastu senku kod unutrašnje ivice oka.

Ovo je najjednostavnija varijanta nude looka za kapke.

Braon olovka za oči

Braon olovkom za oči pređite duž korena gornjih i donjih trepavica, od sredine oka ka spolja. Ovo će definisati oblik očiju.

Braon maskara

Za nude look se koristi braon ili providna maskara jer bi crna bila prejaka. Uvijte trepavice, a potom nanesite dva sloja maskare na gornje trepavice i jedan na donje ukoliko su mnogo svetle.

Rumenilo i bronzer

Ukoliko želite da koristite rumenilo ili bronzer, pronađite kremaste i blago pigmentovane proizvode čije nijanse idu uz tvoj podton kože. Rumenilo i bronzer treba samo da daju zdravu boju licu.

Usne u prirodnoj boji

Ukoliko niste skoro radili piling usana sada je pravo vreme. Nanesite debeo sloj balzama na usne i pustite da ga koža upije. Da bi usne bolje zadržale boju, nanesite malo korektora na usne, a potom nude nijansu sjaja ili ruža za usne. Nemojte koristiti olovku, jer će delovati previše upadljivo.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs