FENOMENALNE CAKE

Rumenilo, hajlajter i bronzer: Naučite kako da ih pravilno nanesete prema vašem obliku lica!

Iako možda deluje kao nauka, kada gledate kako to rade poznate influenserke, postoje trikovi koji će vam olakšati nanošenje ove šminke

Nega
14:19h Autor:
Rumenilo, hajlajter i bronzer: Naučite kako da ih pravilno nanesete prema vašem obliku lica!
Foto: Shutterstock

Jedna od ključnih stvari, prema rečima profesionalnih šminkera, jeste konturisanje lica, odnosno stavljanje rumenila, bronzera i hajlajtera. Nekoliko pravih poteza četkicama može učiniti čudo kada je u pitanju izgled vašeg lica. Zbog toga je važno da naučite kako pravilno da ih nanosite u odnosu na to da li imate ovalo, izduženo ili "kockastije" lice, piše Mogujatosama.rs

Najbitnija stvar je, dakle, sam oblik lica. I prva stvar u savladavanju ove materije jeste da odredite kojeg je oblika vaše lice.

Ugrubo ih možemo podeliti na pet osnovni oblika:

Okrugli oblik lica

Ukoliko je ovo vaš oblik lica, cilj je da ga pravilnim konturisanjem suzite. Rumenilo stavite koso na mesto gde prstima ispipate jagodičnu kost ukoliko ona nije uočljiva. Nanosite ga iznad linije jagodične kosti. Krenite od mesta koje je blizu ušiju i idite prema nosu.

Bronzer nanosite ispod te linije, i uz ivice čela, znači oko kose, nikako pri vrhu čela jer ćete tako skratiti lice. Takođe nemojte da ga stavljate na bradu. Za okruglo lice je idealno i da osenčite deo ispod glave, odnosno sam vrh vrata, ispod vilice.

I hajlajter stavljate na vrh jagodica, na sredinu brade i na sredinu čela prema vrhu

Ovalan oblik

Ovaj oblik lica je vrlo dobar za šminkanje uopšte, jer nemate šta da prikrivate. Vaš "problem" može biti samo ukoliko nemate istaknute jagodice, ili imate širi nos, preoblu vilicu i slično.

Što se jagodica tiče princip je sličan kao kod okruglog lica: na kost bronzer, iznad rumenilo, i malo iluminatora. Ukoliko imate ovakav oblik možete eksperimentisati malo više sa rumenilom. Staviti ga samo na središnji deo obraza, iznad jagodica, više, niže... Vi odlučite kako vam odgovara.

Bronzer ne morate stavljati na čelo, jedino malo ispod vilice.

Oštar oblik lica

Ovaj oblik lica je zapravo oblik sa oštrim i naglašenim linijama (oblik kvadrata)

Na lice oštrih linija rumenilo bi trebalo stavljati na sredinu obraza, da ublažite oštrinu. Takođe je važno praktikovati ovalne obrve, ne oštre i kockaste.

Bronzer stavite na delove pri kraju vilice, i na krajeve čela prema vrhu, ali ne skroz zaokrugliti.

Iluminatror stavite na vrh nosa, brade, sredinu čela i iznad jagodične kosti. Izbegavajte sve oštre poteze i maksimalno ih ublažite čistom četkom.

Duguljast oblik lica.

Ako je ovo vaš oblik lica – cilj je da vizuelno skratiti lice.

Rumenilo stavite ravno iznad jagodične kosti.

Bronzer na sam vrh čela i na sam kraj brade. Izbegavajte da ga stavljate sa strane lica. Možete ga staviti npr. samo na udubljenje ispod jagodične kosti, ali samo na sredini.

Iluminator stavljajte iznad jagodične kosti i na deo iznad i ispod obrva.

Srcolik oblik lica

Ovaj oblik lica je zahtevan jer trebate suziti čelo, a proširiti deo oko vilice. Mislim da taj deo oko vilice možete i preskočiti, ali čisto da znate da ga možete proširiti stvaljanjem iluminatora.

Rumelo stavite samo na sredinu obraza, iznad kosti.

Bronzer na krajeve čela, i tamo gde vam se nalazi jagodična kost.

Ekspreimentišite i pronađite svoj pravi način.

(Stil.kurir.rs/Mogujatosama.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs