Ne biste ih ni primetili na ulici

Upoznajte 5 najbogatijih žena na svetu: Spavaju na milijardama, a izgledaju sasvim prosečno i potpuno prirodno! (FOTO)

One svoju "žicu" za biznis ne koriste da bi se ulepšavale i kupovale brendiranu odeću kojom će se hvaliti

Lifestyle
Autor:
Upoznajte 5 najbogatijih žena na svetu: Spavaju na milijardama, a izgledaju sasvim prosečno i potpuno prirodno! (FOTO)
Foto: Profimedia

Bogatstvo je za nekoga najvažniji cilj u životu, za nekoga prilika da se hvali i bude u centru pažnje, dok je za nekoga to stvar koja se nekako "usput" desila, koja ih nije promenila i za njih je sredstvo kroz koje mogu da učine puno i pomognu drugima.

Danas vam predstavljamo pet najbogatijih žena na svetu, prema proceni Forbsa. One ne izgledaju onako kako ste možda pomislili - okićene draguljima i u upadljivoj skupoj odeći. Naprotiv, velike su šanse da ne biste obratili pažnju na njih kada biste se mimoišli na ulici!

1. Alis Volton

Alis Volton
foto: Profimedia

Sa svoje 54.4 milijarde, na koliko se procenjuje njeno bogatstvo, Alis Volton (71) je najbogatija žena na svetu. Ona je poslovna žena koja je značajno podigla uspeh kompanije Walmart, čiji je suvlasnik. Na njenom licu nećete videti botoks ni druge kozmetičke novotarije, ona ponosno nosi svoje sede. Iako za lepotu koristi samo klasičnu odeću i minimum šminke, Alis izgleda kao plemkinja, ali istovremeno se trudi da izgleda neupadljivo.

2. Fransoaz Betenkort Majers

Kada pogledate ovu ženu, da li biste nekad pomislili da ona poseduje bogatstvo vredno 48,9 milijardi dolara? Fransoaz (67) je u poslovne vode ušla kada joj je umrla majka, nasledivši 33 % porodične kompanije L'Oréal. Uprkos bogatstvu, nikada nije unajmila stilistu, niti se šminkala napadno, već do danas održava potpuno prirodan izgled.

3. Džulija Koh

Džulija Koh
foto: Profimedia

Ova 57-godišnja žena uplovila je u svet biznisa nakon što joj je suprug preminuo, a od kojeg je nasledila naftnu kompaniju. Njeno bogatstvo procenjuje se na 38.2 milijarde dolara. Od kako je muž umro od raka, Džulija se posvetila humanitarnom radu i donacijama za istraživanje ovog polja u medicini. Na njenom licu godine se vide, ali nju baš briga za to i nije poklekla pred trendovima podmlađivanja.

4. Makenzi Skot

Mekenzi Bezos, Džef Bezos
foto: Profimedia

Bivša žena Džefa Bezosa, osnivača Amazona, nakon razvoda dobila je 25 odsto ukupne imovine i momentalno se plasirala na listu najbogatijih žena sveta sa bogatstvom koje se procenjuje na 36 milijardi dolara. Makenzi je dosta mlađa od ostalih dama na ovoj listi, ali je bez obzira na godine takođe poznata po potpuno prirodnom izgledu i nošenju sasvim obične, jednostavne garderobe. Takođe je poznata i kao veliki humanitarac. Nedavno je donirala više od 4 milijarde dolara u humanitarne svrhe, izjavivši: Imam previše novca.

5. Džeklin Mars

Džeklin Mars
foto: Profimedia

Džeklin (81) i njen brat Džon nasledili su od roditelja po 35 milijardi dolara kroz porodičnu kompanije koje se bave prizvodnjom hrane za ljubimce i slatkiša. Džeklin je radila svakog dana u firmi sve do 2016. godine, kada se u 77. godini povukla u penziju. I dan danas je svi znaju kao dobrodušnu, prijatnu i simpatičnu ženu, po čijem ponašanju i izgledu teško da biste otkrili da zapravo "spava" na milijardama.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs