KOSA IZ SNOVA

Kako da uradite botoks kose kod kuće: Neverovatni efekti već posle prvog tretmana!

Botoks kose učiniče da se oštećena kosa obnovi i ponovo zasija, nakon samo jedne upotrebe

Nega
Autor:
Kako da uradite botoks kose kod kuće: Neverovatni efekti već posle prvog tretmana!
Foto: Shutterstock

Važno je napomenuti da botoks kose nema apsolutno nikakve veze sa botoksom koji se primenjije u estetskoj medicini i kozmetologiji, jedino što im je zajedničko je što oba proizvoda regenerišu i podmlađuju.

Botok kose učiniće da se oštećena i iskrzane vlasi oporave, da se dlaka popuni i nahrani i da se kosi vrati sjaj i volumen. Tretman je oproban i daje veoma efikasne rezulatete, pogotovo kod kose koja je dugo hemijski tretirana (farbana) ili je isušena i oštećena od previše feniranja i preparata za stilizovanje.

Ovaj tretman koji je dostupan u većem broju frizerskih salona, možete i same uraditi kod kuće. Nije teško i daleko manje će vas koštati.

Kako da uradite tretman botoksa kose kod kuće:

· Kupite bočicu botoksa za kosu u specijalizovanim frizerskim radnjama.

· Operite kosu šamponom, kako je inače perete.

· Sadržaj bočice botoksa pomešajte sa 150 ml vode (ukoliko se desi da se sadržaj ne sjedini najbolje, možete ga uz mešanje, kratko zagrejati na šporetu, na umerenoj temperaturi)

· Podelite kosu na nekoliko jednakih celina, a zatim četko za farbu nanosite smesu ravnomerno od korena ka krajevima kose.

· Kada namažete celu kosu, na glavu stavite najlonsku foliju ili kapu za tuširanje i zagrevajte fenom 15-20 minuta.

· Kosu na kraju isperite dobro i stavite regenerator, a zatim isperite.

Ovaj tretman učiniće da odmah primetite veliku razliku u kvalitetu kose, a poželjno je da ga ponavljate na svake dve nedelje ukoliko je vaša kosa više oštećena ili jednom mesečno, ukoliko želite da održavate njen zdrav izgled, sjaj i gustinu.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs