Moderna i laka za održavanje

Budite in ove zime: Pet pravila za nošenje kratke frizure!

Prednost ovakve frizure je što se namešta brzo i lako, ali je treba redovno održavati kod frizera
Nega
12:08h Autor:
Budite in ove zime: Pet pravila za nošenje kratke frizure!
Foto: Shutterstock

Trendi frizura koja je obeležila godinu za nama svakako je „piksi“, kojoj su pribegle mnoge svetske, ali i domaće zvezde. Ako i vi razmišljate o kratkoj kosi, morate znati pet pravila pre nego što se odlučite na taj veliki korak.

1.

Na prvi pogled, čini se da sa kratkom kosom nema mnogo brige, ali ove frizure često traže neočekivano mnogo vremena za oblikovanje, što najviše zavisi od toga kako ste ošišani.2. Redovno šišanje neizbežno je za održavanje kratke kose. Za uredno stilizovanu kratku kosu frizera bi trebalo posećivati na svakih šest do osam nedelja.3. Oblik lica određuje izgled kratke frizure. Trouglasto lice ne trpi frizure s previše kose na vrhu glave koja ga čini širim nego što zaista jeste. Duži pramenovi na vratu, a kratki na sredini glave najbolje pristaju ovom obliku lica. Ovalno lice trpi apsolutno sve vrste kratkih frizura. Okruglom licu pristaju kratke frizure koje izdužuje lice, kosa bi u tom slučaju na bočnim stranama glave trebalo da bude kraća nego na vrhu.Četvrtasto lice samo po sebi je strogo, a ublažiće ga mekani rezovi makazama. Pramenovi moraju da se nadopunjuju, zato izbegavajte oštre rezove.

4.

Kosu je najlakše odseći, dok je situacija s njenim ponovnim puštanjem mnogo drugačija. Ipak, današnje tehnike šišanja veoma su napredovale, frizure se lako mogu prilagoditi svakom stepenu rasta kose. Međutim, u ovom slučaju budite spremni na učestale odlaske kod frizera.5. Kad je reč o kratkoj kosi, lošeg dana za frizuru ne sme biti. Dugačku kosu u ovom slučaju spasavaju konjski rep, punđa ili pletenica, ali kod kratke kose u obzir dolazi samo stilizovanje. Dobra strana je to što s kratkom kosom možete sebi priuštiti jutarnje pranje, za koje vam ne treba mnogo vremena, sušenje kratko traje, a uz malo gela za nekoliko minuta napravićete odličnu frizuru.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs