ostanite u kondiciji i dok ste u drugom stanju

Top forma u poodmakloj trudnoći: Ovo je tajna vitke figure Pipe Midlton! (FOTO)

Lepa autorka pohvalila je prednosti takozvanih "barre" vežbi

Fitnes & Nutricija
Autor:
Top forma u poodmakloj trudnoći: Ovo je tajna vitke figure Pipe Midlton! (FOTO)
Foto: AP / Chris Jackson

Dok mnogi od nas često pronalaze izgovore kako bi izbegli vežbanje, Pipa Midlton nas tera na stid, jer ostaje u formi i u poodmakloj trudnoći. Pipa je za britanski časopis Waitrose Weekend iznela detalje svoje fitnes rutine koju praktikuje od kada je u drugom stanju.

Pipa je pisala o tome kako je tokom vremena olakšala tempo vežbi, i odlučila da prestane da trči, iako je nastavila da igra tenis i da pliva. U poslednjim nedeljama trudnoće, naslednica je navela kako je prvenstveno fokusirana na barre vežbe.

Pipa Midlton u osmom mesecu trunoće pokazala stomak: Uživa na plaži u crvenom bikiniju! (FOTO)

Pipa je objasnila zašto je baš ova vrsta vežbi najzahvalniji način da ostane u treningu za vreme trudnoće. Kako trudnoća odmiče, sve je teže raditi zahtevnije vežbe, i barre predstavlja jedan način da ostanete okretni i gipki. Još jedna prednost je njihov fokus na donji deo tela, koji je naročito važan za trudnice, jer olakšava bol koji se javlja tokom trudnoće u donjem delu leđa.

Barre vežbe su u poslednje vreme postale jako popularne među poznatim ličnostima i fitnes trenerima, i predstavljaju kombinaciju plesa, pilatesa i joge. U praksi najviše liče na modifikovane vežbe koje balerine praktikuju kao zagrevanje, a prvenstveno su namenjene ljudima koji žele da zadrže kilograme i oblikuju telo.

Barre vežbe se obavljaju u salama koje liče na baletske treninge, ali mogu da se vežbaju i u kući, pomoću stolice. Pored toga, barre podrazumeva i sitne pokrete koji učvršćuju mišiće, dok u isto vreme povećaju fleksibilnost i ravnotežu. Takođe uključuju i čučnjeve, koji pomažu da se mišići spreme za porođaj.

(Stil.kurir.rs)

Trudna Lili Aldridž ponosno šetala pistom: Presedan na Nedelji mode u Njujorku! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs