zA SVAKI DAN

3 jednostavne vežbe Mantak Čia: Podmlađuju telo, smiruju svaki nerv i izbacuju negativnu energiju! (FOTO)

Imajte na umu da sedeći način života stari telo svakim minutom. Ove 3 jednostavne vežbe možete izvoditi bilo kad i bilo gde

Fitnes & Nutricija
Autor:
3 jednostavne vežbe Mantak Čia: Podmlađuju telo, smiruju svaki nerv i izbacuju negativnu energiju! (FOTO)
Foto: Printscereen/youtube/ London Real

Taoistički učitelj, čigong majstor i kreator sistema lečenja Tao, Mantak Čia, tvrdi da vežbe za jačanje leđa imaju mnogo veći efekat na telo nego što mislimo. Blagotvorno deluje na lumbalnu regiju i leče bubrege, normalizuje držanje, normalizuje stanje kože.

Istraživanje držanja

Vežbe držanja Matak Čia iznenađujuće su jednostavne i ne zahtevaju mnogo vremena. Ali one će vam pomoći da povećate zapreminu pluća, poboljšate rad jetre, bubrega, želuca i creva. Postoje samo tri vežbe, vrlo su jednostavne, što znači da ih možete izvoditi bilo kad i bilo gde.

Jačanje bubrega i donjeg dela leđa

Efekat: pomaže u jačanju donjeg dela leđa i poboljšanju zdravlja bubrega, pomaže u prizemljivanju i ravnoteži tela.

Kako izvesti: Stanite pravo, stopala neka stoje ravno, nožni prsti usmereni pravo. Nagnite se napred, bez savijanja kolena i dodirnite pod rukama. Pokušajte da licem, tj. čelom dodirnete kolena. Osetićete mišiće donjeg dela leđa kako se istežu. Zadržite se u tom položaju oko 10 sekundi, a zatim se vratite u prvobitni položaj. Ponovite ovo 6 puta.

2. Ispravljanje leđa

Dejstvo: pravilno držanje tela, obezbeđuje pravilnu ishranu organa vida, podmlađuje oči, jača i ispravlja leđa, otvara grudi, poboljšava cirkulaciju kiseonika u krvi.

Kako izvesti: Stanite pravo sa ispravljenim leđima i polako zabacite glavu unazad. Ostanite u ovom položaju 15 sekundi, dišući duboko, ravnomerno i smireno. Izvodite ovu vežbu nekoliko puta u toku dana u pogodno vreme.

3. Povlačenje kičme prema gore

Dejstvo: povećava kapacitet pluća i olakšava disanje, poboljšava rad jetre, bubrega, želuca, creva, podstiče rad genitalnih organa, zateže stomak, podstiče dotok krvi u oči, oslobađa umora i daje energičnost.

Kako izvesti: Stanite ravno, stopala udaljenosti 30 centimetara jedno od drugog, prsti ravno usmereni. Polako, duboko udahnite, podižući ruke iznad glave sa dlanovima na gore. Pokušajte da se podignete na nožne prste. Gledajte ravno ili gore. Dok izdahnete, spustite ruke dole. Ponovite ovu vežbu 6 puta.

Mantak Čia korekcija držanja je jednostavan i efikasan način da negativne emocije pretvorite u pozitivne, oslobodite telo napetosti, ojačate i podmladite čula i unutrašnje organe.

Imajte na umu da je sedeći način života direktan put starenja i propadanja celog organizma. Saznajte koje dobre navike bi trebalo da razvijate upravo sada da biste produžili mladost.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs