Antibakterijske osobine

Lek i hrana: Ovako se bosiljak pravilno koristi!

Ublažava prehladu, doprinosi zdravlju srca, bubrega, očiju i zuba

Fitnes & Nutricija
20:52h Autor:
Lek i hrana: Ovako se bosiljak pravilno koristi!
Foto: Shutterstock

Bosiljak je začin koji ima fantastičan uticaj na zdravlje i organizam. Ublažava prehladu, doprinosi zdravlju srca, bubrega, očiju i zuba.

Ublažava simptome prehlade

Budući da bosiljak ima antibakterijske osobine, lišće bosiljka je efektno u lečenju upala i temperature. Skuvajte lišće bosiljka u čaju i polako pijte.

Leči upaljeno grlo

Ako imate upalu grla, dobro je grgljanje mlake vode u kojoj je bio potopljen bosiljak. Delovaće protivupalno i olakšati simptome upale.

Doprinosi zdravlju srca

Unosom bosiljka u organizam smanjuje se nivo holesterola i smatra se jednim od najboljih začina za srce. Smanjuje rizik od srčanog udara i kardiovaskularnih bolesti.

Poboljšava rad bubrega

Bosiljak jača bubrege i odličan je u borbi protiv kamena u bubregu.

foto: Shutterstock

Leči infekcije u ustima

Infekcije i čirevi koji se mogu pojaviti u ustima je dobro u prvu ruku lečiti žvakanjem listova bosiljka.

Ublažava otok

Namažite kašičicu paste od bosiljka na otok od uboda insekta.

Održava zdravlje zuba

Za one koji pate od problema krvarenja desni, lošeg zadaha i propadanja zuba, bosiljak se pokazao dobrim saveznikom. Antibakterijske i antibiotske osobine bosiljka mogu pomoći u sprečavanju takvih oralnih bolesti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs