Probajte već večeras

Mršavljenje bez dijete i vežbanja: Ovakva večera topi kilograme!

Caka je u tome da poštujete nekoliko pravila koja se tiču večere i već kroz nekoliko dana bićete oduševljeni rezultatima
Fitnes & Nutricija
17:16h Autor:
Mršavljenje bez dijete i vežbanja: Ovakva večera topi kilograme!
Foto: Shutterstock

Da biste smršali, ne morate nužno da se držite striktne dijete i provoditi po nekooliko sati u teretani. Većini ljudi zapravo je dovoljno samo da promeni jednu naviku i tih nekoliko kilograma viška sami će se otopiti.

Caka je u tome da poštujete nekoliko pravila koja se tiču večere i već kroz nekoliko dana bićete oduševljeni rezultatima! Evo kojih 6 pravila treba da poštujete kada je reč o poslednjem obroku:

1. Kalorije

Pojedite između 450 i 550 kalorija. Ukoliko želite da smršate, bolje je da jedete oko 450 kalorija, a ako svaki dan vežbate i želite da održite težinu, unosite za večeru oko 550 kalorija.

Najefikasniji doručak za mršavljenje - Drži vas sitim i manje jedete za ručak!

2. Ugljeni hidrati

Ugljeni hidrati bi trebalo da čine 45 do 55 odsto večere, što bi značilo oko 50 do 75 grama ugljenih hidrata. Nemojte se plašiti da ih jedete za večeru - sve dok se držite zadatog kalorijskog unosa, neće vam naškoditi.

3. Proteini

Proteini bi trebalo da čine 20 do 25 odsto vaše večere, odnosno 25 do 35 grama. Oni obnavljaju i čuvaju mišiće, a namirnice koje su bogate proteinima brzo zasite.

4. Masti

Jedite 15 do 25 grama zdravih masti za večeru, odnosno 30 do 35 odsto obroka. Takve masti ćete naći u maslinovom i kokosovom ulju, avokadu, maslinama, koštunjavom voću i semenkama.

Masne namirnice koje ne treba izbegavati - Potrebne su organizmu, a ne goje!

5. Vlakna

Za večeru pojedite bar osam grama vlakana iz žitarica celog zrna, povrća, voća, avokada, koštunjavog voća ili semenki.

6. Vreme

Idealno vreme za večeru je dva ili tri sata posle poslepodnevnog obroka. Ukoliko vežbate posle posla, međuobrok pojedite oko 16h, vežbajte sat vremena posle 17.30, a onda večerajte oko 19 ili 19.30. Dokle god ne prelazite dnevni kalorijski unos, nema razloga za brigu zbog gojenja.

Počnite odmah - Da biste smršali, treba samo da jedete tačno u ovo vreme!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs