Najzdraviji napitak

Koji čaj vam najviše odgovara otkriva krvna grupa: Saznajte šta treba vašem telu!

Svaka biljka ima različiti uticaj na naše telo i zato je dobro da odaberete pravi čaj, koji najbolje odgovara vašem organizmu i njegovim potrebama
Fitnes & Nutricija
22:10h Autor:
Koji čaj vam najviše odgovara otkriva krvna grupa: Saznajte šta treba vašem telu!
Foto: Shutterstock

Čaj se smatra najzdravijim napitkom na svetu, a navika ispijanja čajeva datira iz davnih vremena. Ali, svaka biljka ima različiti uticaj na naše telo i zato je dobro da odaberete onaj pravi, koji najbolje odgovara vašem organizmu i njegovim potrebama. Donosimo listu čajeva odabranih po krvnoj grupi.

Krvna grupa utiče na to da li ćemo imati probleme sa pamćenjem u starosti!

Krvna grupa A

Reč je o emotivnim i analitičnim osobama koji snažno reaguju na stres. Kafa zdravstveno neće da im naškodi, ali postoje biljne zamene koje će mnogo više da odgovaraju telu. Osobe krvne grupe A bi trebalo da piju: zeleni čaj, čaj od jasmina, kombinaciju zelenog i jasminovog čaja, čaj od nevena, čaj od majčine dušice, mešavinu nevena i majčine dušice.

Začini kao lek: Sveži ili sušeni leče niz zdravstvenih problema!

Krvna grupa B

Osobe ove krvne grupe najčešće imaju sporiji metabolizam i skloni su gojenju, nesanici i hroničnom umoru. Imaju snažan probavni sistem kojem mogu dodatno da pomognu čajevi. Osobe krvne grupe B bi trebalo da piju: Rooibos čaj ili crveni čaj, zeleni čaj (mladi), čaj od matičnjaka, čaj od žalfije, čaj od zove, mešavinu matičnjaka, žalfije i zove.

Zlu ne trebalo: 6 prirodnih antibiotika koje možete naći u svojoj kuhinji!

Krvna grupa AB

Osobe ove krvne grupe su vrlo intuitivne i izuzetno dobro se nose sa stresom. Ali slaba tačka im je libido. Pripadnici ove krvne grupe bi trebalo da izbegavaju kafu i da je zamene čajem. Osobe krvne grupe AB trebalo bi da piju: čaj od nane, zeleni čaj, mešavinu nane i zelenog čaja, žuti čaj, čaj od božura, čaj od brusnice.

Krvna grupa 0

Osobe ove krvne grupe bi trebalo da izbegavaju mleko i gluten. Iako su vrlo otporne na stres, njihova boljka su želudačne tegobe izazvane pojačanom želudačnom kiselinom. Kafa ne prija ni ovoj krvnoj grupi. Osobe krvne grupe 0 trebalo bi da piju: čaj od đumbira, Ginseng (ženšen) čaj, čaj od mate, Sencha (senča) zeleni čaj.

Stop rigoroznim pravilima: Izbacite toksine pomoću 7 jednostavnih rituala!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs