FITNES TRENER JE 30 DANA JEO SAMO PICU: Ono što se desilo njegovom TELU i ZDRAVLJU je iznenađujuće

Muškarac je 30 dana jeo samo picu, a ono što se desilo njegovom telu i organizmu je iznenađujuće.

Fitnes & Nutricija
Autor:
FITNES TRENER JE 30 DANA JEO SAMO PICU: Ono što se desilo njegovom TELU i ZDRAVLJU je iznenađujuće
Šta se desilo sa telom muškarca koji je 30 dana jeo samo picu?, Foto: Printscreen Instagram/ryanjm88

Jutjuber i fitnes instruktor Nikola Vejnović je za 10 dana pojeo 300 jaja kako bi video kako ona utiču na organizam. Njegov eksperiment je pratilo više od 150 hiljada ljudi, a tim povodom nutricionista doktor Predrag Nenadić za Stil je dao stručno miljenje o ovom zanimljivom eksperimentu.

Međutim, Nikola nije jedini fitnes trener kojem na pamet padaju ovakve ideje, a njegov kolega, Rajan Merser odlučio je da svaki dan jede picu kako bi dokazao da se i na taj način može skinuti višak kilograma.

Naime, Rajan je 30 dana jeo isključivo picu - "Imao sam za cilj da istaknem ne samo gubitak masti u vezi sa unosom i izbacivanjem kalorija, već i to da se ne radi ni o ograničenju", objasnio je on.

Inače, Rajanova ishrana uvek je bila pažljivo planirana, a podrazumevala je zdrav unos proteina i sedam do deset porcija voća i povrća svakog dana. Međutim, rešio je da ishranu svede isključivo na svoju omiljenu hranu - picu. "Pica je definitivno jedan od mojih omiljenih obroka svih vremena, tako da sam uživao da je jedem ceo mesec, iako sam se pobrinuo da imam veliki izbor različitih pica da bih sebi dao neku varijaciju", rekao je.

Budući da pica važi za jednu od najnezdravijih namirnica koje se strogo zabrabnjuju osobama koje žele da smršaju, Rajan je želeo da pokaže suprotno. Dakle, imao je za cilj da jedući picu postane mršaviji, a u tome je i uspeo.

"Ja sam dizajnirao sistem i to me je dovelo do svog cilja", objasnio je on i dodao: "Jeo sam dve pita pice i jednu veću picu na bazi testa dnevno, što je bilo otprilike 10 kriški dnevno."

Rajan preporučuje ovu dijetu samo ako odgovara načinu života osobe, navodeći "svi su različiti". Njegov video snimak je prikupio preko 2 miliona pregleda na mreži i izazvao je ogroman odziv obožavalaca.

Rajan Merser
Rajan Merserfoto: Printscreen Instagram/ryanjm88

"Imao sam neke negativne komentare, neke veoma smešne i naravno neke pozitivne povratne informacije. Jedna stvar koja nam je zajednička je da svi jedemo hranu, tako da svako ima neko mišljenje kada je u pitanju ishrana.", zaključio je fitnes trener.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs