Napraviti dobro domaću kafu ne spada u kulinarsku veštinu, ali složićete se, retko ko ume da napravi tako da je baš od srca pohvalite.

Neko kuva "gromovaču", neko "sikterušu", ali mnogi umeju i da pogode onu pravu meru.

Malo kajmaka na vrhu, da bude dovoljno jaka i ukusna pritom je formula za idealnu, ali izgleda da svi kolektivno grešimo u njenom spremanju, a u videu koji vam donosimo možete da vidite trik za savršenu domaću kafu.

00:21
Kako se pravilno kuva turska kafa Izvor: Reddit/sinjiOnO
00:21
Kako se pravilno kuva turska kafa Izvor: Reddit/sinjiOnO

Neka vam kafa više puta "provri", pa nam javite kakvog je ukusa i ima li razlike u mirisu i ukusu u odnosu na tradicionalan način pripreme.

NE PROPUSTITERecepti5 STARINSKIH JELA NA KAŠIKU: Kako je izgledao ručak u Jugoslaviji - tamo gde se krčkalo ovo, kuća je mirisala na domReceptiKAD NAUČITE DA SPREMATE SARMU PO SAVETU STEVE KARAPANDŽE - DRUGI VAM RECEPT NEĆE TREBATI: Savršen spoj mesa i pirinčaReceptiKAKO DA VAM ĆUFTE BUDU SOČNE I UKUSNE I BEZ SOSA? Profesionalni kuvari u mleveno meso uvek dodaju sastojak od 40 dinaraReceptiBUREK IZ TIGANJA: Pravi se od gotovih kora, spreman za 20 minuta, a rerna vam neće biti potrebna

U našem narodu se često čuje izreka: "Ako umeš da skuvaš dobru domaću kafu možeš da se udaš"