Jagode spadaju u omiljeno sezonsko voće, zahvaljujući svom ukusu, mirisu i izgledu. U njima uživamo kada ih jedemo sveže, ili kada su sastojak brojnih ukusnih poslastica.

OVDE saznajte kako da pripremite jagode na 8 neobičnih načina za koje vam ne trebaju kulinarske veštine.

devojka-sa-jagodom.jpg
Foto: Shutterstok

Međutim, jedina mana im je što njihovi osetljivi plodovi brzo propadaju, ali pomoću ovog korisnog trika, možete da produžite njihov vek trajanja i do dve nedelje. Naravno, ukoliko uspete da se oduprete ovom slatkom i ukusnom voću.

Jagode doprinose blistavosti vaše kože. Opširnije o tome saznajte OVDE.

Sve što vam treba je mešavina jabukovog sirćeta i voda u razmeri 1:10. Jagode potopite na nekoliko minuta u ovu mešavinu, zatim ih isperite, ocedite i ostavite da se osuše na čistoj kuhinjskoj krpi.

Jagode držite u frižideru i budite sigurni da će ovako tretirani plodovi da traju do dve nedelje bez truljenja, zahvaljujući sirćetu koje pruža zaštitu od buđanja.

A OVDE pročitajte kako jagode za doručak pospešuju vaše raspoloženje.

Jedina mana ovom omiljenom voću je što njihovi osetljivi plodovi brzo propadaju, ali pomoću ovog jednostavnog trika, možete da produžite njihov vek trajanja