One su uspele da se reše i po 20 kilograma

Ugledajte se na 7 poznatih zvezda: Cake pomoću kojih su smršale!

Holivud neguje lepotu koja podrazumeva vitku liniju, a poznate dame koje su imale poteškoća sa kilogramima navele su načine na osnovu kojih su smršale
Fitnes & Nutricija
20:58h Autor:
Ugledajte se na 7 poznatih zvezda: Cake pomoću kojih su smršale!
Foto: Reutres/AP/Beta

Kada su odlučile da smršaju, mnoge od njih su to odlučile zbog sebe, pa su krenule sa programom vežbi koje su samo njima odgovarale. Pogledaje kako i na koji način su poznate dame korigovale svoju kilažu.

Mršavite polako i priviknite telo na novi režim

Kloi Kardašijan u 18 meseci izgubila je 13,5 kilograma. Mršavljenje je trajalo duže nego što je uobičajeno jer se nije željela odreći sve hrane, pogotovo one omiljene. Stručnjaci ističu da je ovo zdravija opcija jer se telo polako privikava na zdravije prehrambene navike i manja je verovatnost od jo-jo efekta. Zdrava ishrana postaje delom života i omogućava bolju kontrolu težine.

Vežbajte kad god je to moguće

Lepša polovina Čeninga Tatuma, plesačica i glumica Džena Tatum tokom trudnoće se udebljala skoro 15 kilograma. Njih je skinula već nakon nekoliko meseci, a sve zahvaljujući kreativnosti. Čučnjeve, iskorak i vežbe za listove radila je dok je ljuljala kćerku Everli u kolevci. "Beba je zaspala, ja sam odradila svoj trening, a 45 minuta prošlo je u trenu", tvrdi Džena.

Krećite se - hodanje činu čuda za figuru

Džesika Simpson je uspela da smrša više od 22 kilograma nakon druge trudnoće, a svoj uspeh duguje hodanju. Svaki dan napravila je od 8000 do 10.000 koraka u kombinaciji sa 45-minutnim vežbama snage.

Dopustite sebi dan za "varanje"

Kim Kardašijan svoju dobru liniju nakon rođenja kćerke Nort duguje Atkinsovoj dijeti. Ova dijeta počinje potpunim izbegavanjem ugljikohidrata kako bi organizam trošio masne rezerve. Nakon toga ugljikohidrati se postupno uvode u ishranu, povrće se jede u umerenim količinama, a šećer i prerađena hrana su zabranjeni. Međutim, Kim jednom nedeljno ima pravo na varanje. Taj dan može uživati u svemu što voli, ali u umerenim količinama. Takav pristup sprečava je da u potpunosti poklekne.

Opustite se

Kristina Agilera godinama se mučila sa viškom kilograma, ali uspešno ih se rešila sve zahvaljujući reikiju. Praktikovanjem ove drevne veštine uspela je smršati više od 22 kilograma. Istraživanja su potvrdila da što bolje kontrolišete stres, to ćete lakše smršati.

Vežbate sa prijateljem

Melisa Džoan Hart smršala je više od 30 kilograma nakon rođenja trećeg deteta. Glumica tvrdi kako je to uspela uz pomoć prijatelja i porodice koje je pozivala da joj prave društvo za vrijeme treninga. Ovu metodu potvrdila su i istraživanja da ljudi ređe odustaju ako imaju prijatelja za vežbanje jer su jedno drugome potpora.

Krenite na dijetu zbog sebe

Tajna mršavljenja jest da to radite isključivo zbog sebe. Vi ste ti koji to morate želeti i ne smete dopustiti drugima da zasene vaš cilj - tvrdi Dženifer Hadson koja je u četiri godine smršala 36 kilograma. Nekad je nosila konfekcijski broj 46, a sada 36. Pomoć pri mršavljenju osim u sopstvenoj odlučnosti i motivaciji pronašla je u programu Vejt Vočers čije je bila i zaštitno lice. Ta uloga sada je pripala Džesiki Simpson.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs