Lovorov list jelima daje fantastičnu aromu i specijalitete pretvara u pravi pikantni gurmanluk. Baš kao i kosti ribe ili štapići cimeta, ukoliko se ne odstrane iz jela pre serviranja, uvek završe na ivici tanjira nakon obroka, piše Stvarukusa.rs.
Jedan od razloga zbog kojih se lovorov list stavlja ceo je zbog oštrih ivica, pa je lakše da uklonite ceo hrskav list nego da se mučite sa sitnim delovima.
Kako da uzgajate začine u kuhinji saznajte OVDE.
S druge strane, lovorov ima veoma jaku aromu.
Ako biste ga usitnili i rasporedili po jelu, njegov ukus i miris bi preovladali i zamaskirali originalnu aromu specijaliteta.
Ipak, lovorov list se može naći i u obliku praha, i to ponekad u raznim mešavinama začina.
Začini su poput leka, sušeni ili sveži leče niz zdravstvenih problema, a opširnije o tome pročitajte OVDE.
Ukoliko želite, možete ga i sami samleti, ali vodite računa da ne preterate kada začin dodajete jelu.
Vodite računa da koristite jak blender sa oštrim sečivima, kako se u mlevenom začinu ne bi našli veći oštri komadi lovora.
A OVDE saznajte kojih 6 začina možete da koristite umesto lekova i za koje bolesti.