Doktor medicine, nutricionista Viktor Hruščov tvrdio je kako je izbacio hleb iz ishrane zbog toga jer on sadrži kvasac, a prema njemu kvasac "troši vitamine i elemente u tragovima kao i proteine iz našeg tela, te izlučuje toksine."
Ovo nikad nije naučno potvrđeno. Naprotiv, kvasac ima visoku hranljivu vrednost ne samo zbog sadržaja proteina, već i zbog istovremenog prisustva proteina, vitamina i enzima. Ćelija kvasca, samodovoljno živo biće, proizvodi sve što joj je potrebno za održavanje, rast i deobu ćelija, a to su enzimi, fermenti i vitamini. Nasuprot tome, ljudi i životinje zavise od unosa mnogih vitaminima i drugih supstanci, jer, uprkos svojoj veoma složenoj organskoj strukturi, nisu u stanju da ih sintetišu sami.
Zbog svega toga, kvasac se smatra superhranom, nikako štetnom namirnicom.
Doktor medicine, nutricionista Viktor Hruščov tvrdi da svako od nas mora da iz ishrane izbaci savremeni hleb