Nazdravlje

Rakija medovača podiže imunitet: Jednostavan recept za najlekovitiji liker!

Da biste napravili dobru medovaču, treba vam svega tri sastojka

Lepi & Zdravi 14.10.2017. - 13:21h Autor: Stil / Stvarukusa.rs
Foto: Shutterstock

Rakija ili liker od meda, kako ljudi zovu medovaču, je tradicionalni prirodni alkoholno piće, a umerenim konzumiranjem spada u lekovite napitke, piše Stvarukusa.rs.

 

Pije se rashlađena i kao aperitiv, pospešuje imunitet, štiti od infekcija i popravlja krvnu sliku.

 

Da biste napravili dobru medovaču, potrebno vam je 1 litar šljivovice, 400 ml destilovane vode i 300 g meda.

 

Priprema se tako što se med rastopi u rakiji, a zatim doda destilovana voda.

 

Naučite da ih razlikujete: 10 provera koje će otkriti da li je med prirodan ili lažan?

foto: Shutterstock

Tako pripremljena treba da odstoji mesec dana na tamnom mestu uz povremeno mućkanje.

 

Posle toga, procediti je kroz filter. Jačina zavisi od količine destilovane vode, ako želite jaču, sipajte manje destilovane vode.

 

Ukoliko medovači dodate i malo propolisa, biće još lekovitija, ali vodite računa - medovača se smatra jednom od najopasnijih rakija, jer je slatka, pitka, nežno klizi niz grlo, pa kad jednom počnete, možda ćete se teško zaustaviti.

 

Za 7 dana obnavlja kosti, zglobove i tetive: Jedan sastojak zauvek će vas rešiti bolova! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...