Čuvajte ga u kući, trebaće vam

Žene ovog naroda nikad nemaju problem sa kožom: Crnim melemom brišu bore, čir i otrove! (RECEPT)

I opekotine i osipi se uspešno tretiraju ovim melemom
Lepi & Zdravi 17.04.2017. - 16:51h Autor: webtribune.rs
Foto: Profimedia

Crni isceljujući melem je prirodni lek koji se koristi još od davnina, a stvorili su ga Amiši. Danas je ovaj melem veoma popularan jer se koristi ne samo za izvlačenje toksina iz tela, već i bilo kakvih drugih stranih objekata zaglavljenih na površini kože.

 

Ovaj melem je mešavina prirodnih lekovitih materija poput esencijalnih ulja, voska i katrana/aktivnog uglja. Kao što možete pročitati ispod, aktivni ugalj je jedan od glavnih sastojaka u ovom melemu. Koristi se za lečenje kožnih problema i dokazano je da je efikasan jer pomaže koži da brže zaceli i vrati se u svoje zdravo stanje.

 

Za šta se preporučuje crni isceljujući melem?

 

Bilo koja vrsta manjih kožnih problema poput opekotina ili osipa se uspešno može tretirati ovim melemom. U amiškoj zajednici je ovaj melem poznat kao hilla schemer odnosno isceljujući namaz, pošto se koristi za uklanjanje toksina, ali i metalnih i drvenih objekata poput iverica.

 

Uz pomoć ovog melema se takođe uspešno mogu ukloniti polipi, a snaga i efikasnost melema zavisi od odabranog recepta.

 

Crni isceljujući melem se takođe može koristiti za tretiranje čireva, jer privlači gnoj ka površini i stimuliše brže zaceljivanje kože. Preporučuje se za uklanjanje trnja i delića stakla, kao i za tretiranje cističnih akni i ujeda insekata i paukova.

 

Voćka broj 1 protiv holesterola, pritiska i moždanog udara: Ko je jede, zdrav je kao dren!

 

Foto: Wikipedia, Aktivni ugalj
Foto: Wikipedia, Aktivni ugalj

Ukoliko ste imali gadan okršaj sa otrovnim bršljenom ili hrastom, slobodno možete koristiti crni isceljujući melem. Urasli nokti na nogama se takođe uspešno mogu tretirati ovim melemom.

 

 

Sastojci za crni isceljujući melem:

 

- pola šolje ricinusovog ulja (antiupalno, hidrira kožu, umiruje akne)

 

- pola šolje kokosovog ulja (antiupalno, hidrira kožu, antibaterijsko, antiseptičko, stimuliše brže zaceljivanje kože)

 

- 3 kašičice aktivnog uglja (izvlači toksine i strana tela u dubini kože, smanjuje osećaj peckanja u slučaju dodira otrovnog bršljena/ujeda insekta)

 

- 3 kašičice betonit gline (slični efekti kao kod aktivnog uglja, osigurava nemasnu konzistentnost proizvoda)

 

- 2 kašičice pčelinjeg voska (poboljšava celokupnu teksturu i služi kao sjedinjavajući agens)

 

- 10 kaši ulja kalendule (antiupalno, hidrira kožu, antibakterijsko, stimuliše brže zaceljivanje kože)

 

Priprema: Uzmite veliku činiju i pomešajte glinu, aktivni ugalj i esencijalna ulja. Otopite pčelinji vosak i pomešajte ga sa uljem kalendule koristeći šerpu sa dva sprata. Ukoliko ne posedujete takvu šerpu, stavite staklenu činiju preko lonca punog vrele vode i efekat će biti isti. Pomešajte topljeni vosak sa drugim sastojcima i dobijenu mešavinu ulijte u teglu i ostavite je da se ohladi.

 

Napomena: Uvek koristite tegle koje vakumiraju kako bi sastojci održali isti nivo efikasnosti. Teglu držite podalje od sunčeve svetlosti i koristite melem nekoliko nedelja.

 

Ricinusovo ulje lek za 25 bolesti: Alergije odlaze kao rukom odnešene!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs